Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Start opnames van film Mijn Vader Is Een Saucisse

De opnames van 'Mijn Vader is een Saucisse', het langspeelfilmdebuut van Anouk Fortunier (Drôle d'Oiseau) zijn maandag van start gegaan. De film speelt zich zo goed als volledig af in Gent en gaat over Zoë die haar vader steunt wanneer hij beslist om zijn werk als bankier op te zeggen en acteur te worden. De hoofdrol wordt vertolkt door Johan Heldenbergh, die voor het eerst sinds ‘The Broken Circle Breakdown’ opnieuw een hoofdrol speelt in een Vlaamse film.

Aan de zijde van Johan Heldenbergh die de rol van de vader vertolkt, speelt Savannah Vandendriessche (Rosie en Moussa) de rol van zijn dochter Zoë. De moeder van het gezin wordt gespeeld door Hilde De Baerdemaeker (13 Geboden, Coppers, LouisLouise, Halleluja!). Andere rollen zijn weggelegd voor Frank Focketyn (Tytgat Chocolat, Het Eiland, In de Gloria), Chokri Ben Chikha, Camille Blereau (Paulien en Paulette, Lili en Marleen), Serge-Henri Valcke (De Dag, No Man’s Land, In de Vlaamsche Pot), Jade De Ridder, Eva van der Gucht, Ferre Vuye en Robbe Van Den Ven.

ZOË (12) is beste maatjes met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë's ouders. Zoë is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden...

Het scenario werd geschreven door Jean-Claude van Rijckeghem. De casting werd verzorgd door Sara De Vries-Vinck en Abel Bos. De muziek zal worden gecomponeerd door Harry de Wit. Melle Van Essen (NSC) verzorgt de cinematografie, Joppe Van den brande de montage, Kris Dewitte de setfotografie en Dirk Bombey het geluid op set. Philippe Bertin is art director, Valerie Leroy is Chef Kostuum en Michelle Beeckman chef Make-up. 'Mijn Vader is een Saucisse' wordt geproduceerd door Dries Phlypo voor A Private View en gedistribueerd door Paradiso Filmed Entertainment. De opnames van ‘Mijn Vader is een Saussice’ zijn op 5 augustus gestart en lopen nog tot midden september.

"Anouk overtuigde me onmiddellijk als regisseur.", aldus Johan Heldenbergh, "Ik ben volledig gevallen voor haar kortfilm die me geraakt heeft door de manier van vertellen en de zotheid van de personages,… ik vond dat heel verfrissend. Ik herken veel van mezelf in Anouk: haar noodzaak om een verhaal te vertellen en haar enorme gedrevenheid om dat zo goed mogelijk te doen. Ik vind hier ook de mensen van 'Aanrijding in Moscou' terug, wat een ongelooflijk fijne samenwerking was. Erg spannend dat de opnames nu gestart zijn!”

Johan Heldenbergh was eerder ook te zien in de A Private View productie 'Aanrijding in Moscou'. Het is zijn eerste grote rol in een Vlaamse film sinds zijn rol in 'The Broken Circle Breakdown', waar hij naast Veerle Baetens speelde. Hij speelde recentelijk o.a. in de buitenlandse producties 'The Zookeeper's Wife', ‘The Hummingbird Project’, 'The Confessions' en 'Through The Air' en zal binnenkort ook te zien zijn in de Vlaamse tv-serie ‘De Twaalf’.

Anouk Fortunier won aan bekendheid met haar kortfilm "Drôle d'Oiseau", waarmee ze op verschillende internationale filmfestivals geselecteerd was. Ze won er ook de Publieksprijs op Film Fest Gent mee en de Wildcard op het Kortfilmfestival van Leuven. Daarnaast werkte ze ook als productieassistente op andere langspeelfilms zoals 'Le Tout Nouveau Testament' van Jaco Van Dormael en was de kindercoach voor Gilles Couliers 'Cargo' en Sahim Omar Kalifa's 'Zagros'. 'Mijn vader is een Saucisse' is haar eerste langspeelfilmproject.

“Het avontuur is begonnen! Omringd met een pracht van een cast en crew kan ik niet wachten om dit verhaal tot leven te wekken. De rol van Pap is Johan Heldenbergh op het lijf geschreven. Het personage dat Johan neerzet heeft iets gewaagd, iets ‘lunatic’, maar even goed iets ongelooflijk liefdevol. Ook de andere acteurs passen perfect binnen het plaatje van het prettig gestoorde gezin Schutijzer. Het wordt een gelaagde film vol humor voor iedereen die een aparte familie heeft,” vertelt regisseur Anouk Fortunier aan Sterrennieuws.


› Gepubliceerd donderdag 8 augustus 2019 om 12:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women

maandag 12 augustus 2019 om 16:00 uur

› Opnames Vlaamse film Red Sandra gaan vandaag van start


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook