Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Sneeuwwitje in een modern jasje in Stadsschouwburg Antwerpen

Zaterdagavond is in de Gentse Capitole de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ officieel in première gegaan. Na de sprookjesmusicals ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’, zet Music Hall de komende kerstvakantie met deze klassieker opnieuw voluit in op het brede familiepubliek. “De kindjes hebben ervan genoten, je ziet dat in hun oogjes en dan weet je dat ook de papa’s en mama’s heel blij zijn”, liet Marc Coucke zich na afloop ontvallen.

Een staande ovatie die gevolgd wordt door rennende, enthousiast verklede kinderen, die zich allen begeven naar de "dwergendisco" of de ontmoeting met de cast van ‘Sneeuwwitje’. Het zijn vertrouwde taferelen geworden na afloop van de voorstellingen. Het moet één van de eerste keren zijn dat het aloude sprookje van de Gebroeders Grimm een modern, interactief jasje krijgt aangemeten. “Naar theater toe is dit volgens mij een vrij nieuw gegeven, de wisselwerking die er tijdens de voorstelling ontstaat tussen de acteurs en het publiek. Weet je, tegenwoordig is er voor kinderen zoveel. Ze hebben internet, televisie en dan is zo’n interactieve theatervoorstelling een grote meerwaarde”, liet actrice Veerle Dobbelaere zich ontvallen na de première.

Humor

Naast de interactiviteit die ‘Sneeuwwitje, de sprookjesmusical’ uitstraalt, wordt ook de humor in de voorstelling bijzonder gewaardeerd. “Mijn kinderen vinden de dwergen het leukste. Ik moet zeggen dat wij allemaal enorm hebben zitten lachen met de talrijke grapjes die er in de voorstelling verwerkt zitten. Ik zie heel graag kindermusicals waarin je als volwassene helemaal kan meegaan”, zegt een enthousiaste mama in het gezelschap van haar twee kinderen.

Familie


Mooi was het beeld van Ann Van Elsen, die tijdens de voorstelling met haar dochter June was aan het meedansen. “Het was super leuk. Het was jaren geleden dat ik nog eens heb meegedaan met ‘Hoofd, schouders, knie en teen’.” De stralend zwangere Van Elsen was naast de humor, vooral ook gecharmeerd van de kindvriendelijkheid die ‘Sneeuwwitje’ uitstraalt. “In het authentiek sprookje zitten er best wel wat angstmomenten; het bijten in de appel, het neervallen van Sneeuwwitje. In deze sprookjesmusical worden al die zaken heel warm aangepakt voor kinderen en dat vind ik heel tof, zeker in combinatie met de prachtige decors en kostuums, die ook nog een bijzondere vermelding verdienen.”

Ondanks zijn drukke agenda, maakte Marc Coucke graag de nodige tijd vrij om samen met zijn dochters Chloe en Alysée de première bij te wonen. “Prachtig. Je ziet in de ogen van mijn kinderen dat ze echt genoten hebben van de voorstelling. “Dankjewel papa dat we dit mochten doen”, vertelden ze mij na afloop en dan kan je als ouder alleen maar gelukkig zijn, want zijn de kindjes blij, dan zijn de papa’s en mama’s dat evenzeer. Ik heb er echt van genoten. De eigentijdse humor en zeker ook de leuke grapjes die Loes Van den Heuvel maakt, zijn niet alleen tof voor de kinderen, maar ook voor de volwassenen. ‘Sneeuwwitje’ is een echte aanrader voor in de kerstvakantie!”

Wie het sprookje van Sneeuwwitje, met o.a. Loes Van den Heuvel (Koningin Adora), Anne Van Opstal (Sneeuwwitje), Thomas Van Goethem (jager), Peter Thyssen (Koning Constantijn), Ianthe Tavernier (hofdame Anna), Helle Vanderheyden (spiegel), Louis Thyssen (inderdaad, de zoon van…/dwerg) en Sébastien De Smet (dwerg) zelf wil ontdekken, kan van 19 tot 30 december terecht in de Antwerpse Stadsschouwburg. Er zijn voorstellingen om 11u00 en 14u00. Voor meer info en tickets kan je terecht op www.musichall.be

Foto's van de premièrevoorstelling op zaterdag 12 december in Capitole Gent kan je naast dit artikel bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage!


› Gepubliceerd zondag 13 december 2015 om 22:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook