Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Frank Galan trouwt voor de kerk !

Frank Galan en Christel huwden 5 jaar geleden voor de wet, niet voor de kerk, want Christel was al eens getrouwd voor de kerk en de kerk kent geen echtscheiding. Maar Frank en Christel voelen zich inmiddels zo verbonden met elkaar dat ze hun huwelijk kerkelijk laten zegenen, op 16 augustus 2008, de dag dat de ouders van Christel hun gouden bruiloft (50 jaar Huwelijk !) vieren.

??Een kerkelijke zegening is nog wat anders dan een kerkelijke huwelijkssluiting?, zegt Frank Galan. ??Maar Christel en ik vinden het allebei een mooi ritueel, een mooi gebaar naar elkaar toe, een vorm van respect. Christel en ik zijn begin september vijf jaar getrouwd, een mooi moment voor een zegening leek ons. En de parochievader van Overpelt maakt geen bezwaar.?

??We kozen voor 16 augustus 2008, die dag zijn mijn schoonouders vijftig jaar getrouwd. Dat wordt gevierd met een eucharistieviering, een receptie en een feest. De hele familie is er dan toch, van de kant van Christel, mijn familie, mijn ouders zijn helaas al overleden.?

??Ik zal zelf ook zingen op het feest?, samen met een paar collega??s, zegt Frank. ??Mijn broer Herman kan er tot zijn spijt niet bij zijn, die verblijft nog een tijdje in Zweden.?

??Ik laat mijn huwelijk niet zegenen om de aandacht van de media te wekken?, benadrukt Frank. ??Het is een gebaar naar onszelf toe. Christel en ik leven nu zeven jaar samen, dag en nacht, er is nooit een noemenswaardige kink in de kabel gekomen. We geloven heel erg in elkaar. Ik ben inmiddels 47, Christel is 40, we zijn allebei op een leeftijd gekomen dat we geen domme dingen meer doen. We geloven allebei heel erg in trouw. We willen die belofte nu doen aan God. Het burgerlijke huwelijk is vandaag de dag uitgehold. Alleen voor de wet trouwen is een alibi geworden om ook snel weer van elkaar af te kunnen zijn als het moet. Daarom willen Christel en ik elkaar een hogere belofte doen. En dat menen we ook. Christel en ik hechten enorm aan "normen" en "waarden" in een tijd waar ales zo "oppervlakkig" is. We voeden de kinderen Romy, Charelle en Quint ook katholiek op.?

De carrière van Frank Galan ligt trouwens opvallend goed in Duitsland, waar hij zijn tweede duet met Christel voorbereid. In october 2008 brengt Frank zijn nieuwe Duitstalige full-cd uit. De verwachtingen zijn hoog gespannen.

??In juli gaf ik een concert in Polen, anderhalf uur, voor 28.000 mensen, Werchter toestanden. Ik versta geen Pools, maar ik hoor mijn naam continu vallen op de radio. Eind augustus geef ik opnieuw een concert in Polen, nu voor 50.000 mensen.?

In de Duitstalige landen en het Oostblok staan respect en trouw nog hoog aangeschreven. Trouw aan je partner, trouw aan een muziekgenre ook. Alle Duitse zenders hebben resoluut gekozen voor volksmuziek, het populaire lied, schlagers. Ook in Frankrijk en Nederland vormt muziek van eigen bodem de hoofdmoot. Alleen in Vlaanderen is deze tendens spoorloos. De Vlaamse muziek hoort men hier enkel ??s nachts op de radio, een vreemde strategie..... Duitsland huldigt nog steeds de oude garde : Udo Jürgens, James Last, Costa Cordalis, etc? ze worden er aanbeden. Hier ben je afgeschreven als je de vijftig voorbij bent.?

Waarom zij voor hem de ware is?
??Heeft met maturiteit te maken denk ik. Ik ben laat getrouwd, ik was 43, een leeftijd dat je niet meer zo de behoefte hebt om in de fout te gaan. Ups en downs kennen we niet. Heeft misschien met ons vak te maken, een mooi vak, elke dag is weer anders, een uitdaging. We hebben gewoon heel veel plezier in ons vak en in het leven.?

Christel zal 16 augustus 2008 een jurk dragen van Nicky Vankets, een streekgenoot. ??Hij ontwerpt haar podiumjurken, en mijn pakken, dus ook op vestimentair vlak zullen we volkomen in harmonie zijn met elkaar?, lacht Frank.


› Gepubliceerd zaterdag 16 augustus 2008 om 12:43 uur door Hans Van Dyck
bron: vtm
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook