Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Janez Detd speelt op Red Bull X-Fighters in Madrid

Voor de allereerste keer zullen de Red Bull X-Fighters opgeluisterd worden door een Belgische band: Janez Detd. Tussen de ronkende motoren van de beste FMX-atleten ter wereld zal Janez Detd op 18 juli de Las Ventas Arena in Madrid in vuur en vlam zetten: maar liefst 25 000 toeschouwers zullen er getrakteerd worden op een stomende punkrockset.

Enkele dagen later vliegt Janez Detd naar Libanon om - naar aanleiding van de nationale feestdag - op te treden voor onze Belgische militairen.

Janez Detd en Nikolas Van der Veken op de Red Bull X-Fighters te Madrid

Janez Detd-frontman Nikolas Van der Veken zal de FMX-Red Bull X-Fighters niet alleen live presenteren maar hij wordt tussen de etappes door ook op het podium verwacht voor een stevig optreden. FMX is een spectaculaire motorcross-discipline waarbij rijders met hun machines van 250 CC adembenemende kunsten uithalen Voor Nikolas is dit ??meer dan een droom die uitkomt!? ??Als grote FMX-fan kan ik me niet meer betrokken voelen bij de riders dan dit. Voor de piloten zijn de Red Bull X-Fighters zowat de Olympische spelen van de extreme sporten, dus er mogen optreden is voor mij alsof James Hetfield in mijn band zou spelen... We gaan er ook onze nieuwe single ??Your Love? promoten. Want de opbrengst daarvan gaat naar Wings for Life, een internationaal fonds dat de zoektocht steunt naar een remedie voor ernstige ruggengraatletsels.??

Red Bull X-fighters zal live te zien zijn in meer dan 10 landen. In België zal jongerenzender JIM de show uitzenden op zondag 20 juli.

Janez Detd gaat naar Libanon!

Dat Janez Detd goed ligt bij stoere kerels die er helemaal voor gaan, moet ook het Ministerie van Defensie opgevallen zijn. Want dat stuurt de Vlaamse punkrockers naar Libanon om, ter gelegenheid van de nationale feestdag, voor de Belgische soldaten ginder te spelen.
Er zitten voor Janez Detd ook enkele internationale releases aan te komen maar toch doet de Vlaamse punkrockband het relatief rustig aan. 'We willen eerst ons Belgische hoofdstuk mooi afwerken' zegt Nikolas Van der Veken Dat gaan de heren doen door deze zomer uitgebreid hun sterke live reputatie te verdedigen op talloze zomer-festivals zoals o.a. Marktrock in Leuven waar ze als co-headliner op de affiche prijken.


› Gepubliceerd dinsdag 15 juli 2008 om 14:05 uur door Jan Leirs


› Meer berichten uit Muziek

vrijdag 26 oktober 2018 om 13:18 uur

› INE waagt voluit haar kans met debuutsingle The Odds

vrijdag 5 oktober 2018 om 19:00 uur

› Nieuwe single van Sasha & Davy: Zonde Van De Tijd

vrijdag 24 augustus 2018 om 12:05 uur

› Laura Lynn lanceert nieuwe album Country


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook