Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Zot van A wordt de nieuwe film van Jan Verheyen

Gisteren werd op het Schoon Verdiep van het Antwerpse Stadhuis de cast voorgesteld van de nieuwe langspeelfilm van Jan Verheyen. Zot van A. is de Vlaamse adaptatie van de Nederlandse Alles is Liefde (geschreven door Kim van Kooten), dat in het voorjaar van 2010 geregisseerd zal worden door Jan Verheyen.

Verheyen: "Als regisseur word ik geprikkeld door meerdere genres en ga ik graag nieuwe uitdagingen aan. Het genre van de romcom is aartsmoeilijk en bij ons in Vlaanderen nog niet echt geprobeerd. Ik was al een hele tijd op zoek naar een goed scenario voor een slimme, grappige en ontroerende romcom. En dat heb ik uiteindelijk gevonden bij Kim van Kooten. Yoram Lurssen verfilmde dit uitzonderlijke scenario twee jaar geleden tot een hele mooie Nederlandse film, Alles is Liefde. Nog vóór die film te zien was, waren er reeds plannen om dit scenario voor Vlaanderen te adapteren. Scenaristen Rik D'hiet en Peter Lories en ikzelf hebben heel wat tijd, energie, knowhow én liefde gelegd in de adaptatie van dit scenario. En nu is het dus aan mij om met Zot van A. een zo mogelijk nog mooiere Vlaamse film te maken."

Voor de hoofdpersonages koos Jan Verheyen voor een sterrencast met onder andere Kevin Janssens, Veerle Baetens, Koen De Graeve, Mathias Sercu, Barbara Sarafian, Jan Van Looveren, Joke Devynck, Mathijs Scheepers, Michel Van Dousselaere, Kürt Rogiers, Herwig Ilegems, Lotte Heijtenis, Matteo Simoni en Mike Verdrengh.

Burgemeester Patrick Janssens onderstreepte het belang van de stad Antwerpen die zijn naam als filmstad alle eer aandoet. Ook in 2009 was de Scheldestad het decor van allerhande producties. In het voorjaar van 2010 zullen de opnames van Zot van A. volledig in en rond Antwerpen plaatsvinden. Bovendien is Antwerpen de aankomststad van Sinterklaas, het begin van de film.

Synopsis

In Zot van A. komen verschillende personages elkaar tegen. Soms zijn hun verhalen nauw met elkaar verweven, soms schuren ze lichtjes langs elkaar heen. Maar iedereen krijgt vroeg of laat te maken met de held van dit verhaal, SINT‐JAN. Als een ware sanctus ex machina zorgt hij ervoor dat ze allemaal weer wat zotter worden van elkaar.

Zot van A. is dan ook een film over vaders, dochters, moeders, zonen, mannen, vrouwen en liefde. Want liefde is overal. En we willen het allemaal. Maar liefde is als Sinterklaas. Je moet erin geloven, anders wordt het niks.


› Gepubliceerd woensdag 11 november 2009 om 10:15 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

gisteren om 10:05 uur

› The Shining in 4K HDR resolutie

zondag 31 maart 2019 om 20:00 uur

› Vlaamse jeugdfilm Binti feestelijk in première

zaterdag 30 maart 2019 om 14:00 uur

› Film De Fabeltjeskrant in première

vrijdag 4 januari 2019 om 11:37 uur

› 100.000 bezoekers voor Beautiful Boy in België


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook