Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› EWT-theater opent 2019 met Deuren Durnez nv

Het EWT-Theater in Deuren viert dit jaar zijn 60e verjaardag. Speciaal voor deze gelegenheid schreeft Jeroen Maes dé ultieme deurenkomedie 'Deuren Durnez nv'. Op de premièrevoorstellng worden de nog levende acteurs van de eerste lichting en alle andere acteurs uitgenodigd, Maar wij van Sterrennieuws waren alvast benieuwd hoe het allemaal begon zo'n 60 jaar geleden.

Het EWT-theater werd eind 1958 op initiatief van Lode Hendrickx en enkele jonge acteurs gesticht onder de naam Experimentele Werkgroep voor Toneel. De eerste optreden in het Hessenhuis, op een kleine zolder op de Paardenmarkt en in de Leysstraat dekten volledig de lading. Aanvankelijk werd er vooral avant-gardetheater gebracht. De gemeente Deurne wou maar al te graag het EWT onderdak verlenen en zo kwam het eerste randstadtheater van Vlaanderen tot stand. In een minimum van tijd toverde de gemeente een fraai theatertje met 100 zitplaatsen dat in 1979 een verbouwing en vergroting tot 134 plaatsen kende.

Toen midden jaren 80 het Ministerie van Cultuur vele kleinere theaters alle subsidies ontnam, dankt het EWT zijn verdere bestaan aan de legendarische kracht van Marc Andries die bleef doorvechten. De naam werd veranderd in Eigentijdse Werkgroep voor Theater en jaar na jaar vergrootte het toeschouwersaantal dat zijn weg terug vond naar de Hertstraat/Cogelsplein. Ondertussen is het EWT een vaste waarde binnen de Antwerpse amusementssector waar vele acteurs graag blijven optreden.

Nieuwe productie: DEUREN DURNEZ NV

René en José Durnez zijn eigenaar van het familie-deurenbedrijf te Deurne. De zaken lopen perfect tot enkele klanten de boel beetje bij beetje op stelten zetten. De zoon des huizes vraagt eveneens de nodige aandacht als hij voor een gesloten deur staat bij zijn partner en terug thuis komt aankloppen. Als ook éne Armando binnenstuikt, op zoek naar de deur naar een nieuw leven, wordt de rustige toonzaal herschapen tot één grote chaos!

Jeroen Maes schreef deze deurenkomedie der deurenkomedies speciaal voor het zestigjarig bestaan van het EWT-Theater. Deze wereldcreatie zal u met pijnlijke lachspieren terug aan de buitendeur zetten!!!

Info en tickets

Cast: Gerdy SWENNEN, Marc VERBRUGGEN, Daisy THYS, Frank DE KAEY Paul MAES, Mathias DANEELS, Martine DE JAGER, Jerry VERHAERT Annik PAUWELS, Thomas VAN GOETHEM en Door VAN BOECKEL

Van 4 januari t/m 17 februari 2019
donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u
extra voorstellingen op maandag 4 en 11 februari om 20u30

Tickets via 03/324.52.42 of www.ewt.be


› Gepubliceerd dinsdag 1 januari 2019 om 15:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook