Sterrennieuws
Gossip | Vlaanderen

› 500 verenigingen spaarden in totaal al meer dan 25.000 euro via Trooper

Geld inzamelen voor je vereniging of goede doel zonder dat het je moeite of één eurocent extra kost. Dat is het uitgangspunt van de start-up Trooper. Met hun digitaal platform zamel je geld in voor jouw vereniging door online te shoppen. De 500ste vereniging heeft zich zopas aangesloten.

Scouts Pajotten Hekelgem is de 500ste vereniging die zicht aansloot bij Trooper. Hun lokalen zijn dringend toe aan een upgrade. Zij hebben een heus plan voor hun blokhut 2.0. De nieuwbouw komt op dezelfde, geliefde locatie en zal een stuk ruimer en heel wat functioneler worden. Maar vooraleer de werken kunnen starten, moeten ze de nodige financiële middelen inzamelen. Daarom sloot Scouts Hekelgem zich aan bij Trooper.

Lore De Bousser, hoofdleidster: "Geweldig dat iedereen ons nu ook kan steunen door gewoon te shoppen! Alle ouders kregen gisteren al een flyer mee! De eerste reacties waren heel enthousiast. Wij hopen snel al het geld in te zamelen en kijken uit naar onze nieuwe blokhut."

Klaas Olbrechts, Elisabet Lamote en Jan Dejonghe richtten Trooper met z’n drieën op. Na het afbranden van de lokalen van de Chirojongens van Humbeek leek het de ideale manier om fondsen te werven. Na een succesvolle testfase is Studio 100 in deze start-up gestapt. Een maand geleden is Trooper officieel gelanceerd en de resultaten overtreffen tot nu toe alle verwachtingen.

Verenigingen hebben via Trooper al meer dan €25.000 ingezameld om hun werking te financieren. En de online piekmaand december moet nog op gang komen. In december wordt 50% van de online aankopen van een heel jaar gedaan. De meer dan 500 verenigingen zijn dus juist op tijd aangesloten bij Trooper voor hun kerstaankopen. Allemaal samen hebben deze verenigingen meer dan 100.000 leden en sympathisanten die via Trooper hun online aankopen kunnen doen bij hun vertrouwde webshops (Coolblue, Torfs, JBC, Booking.com, AS Adventure,…). Hierdoor gaat er gemiddeld 5% van het aankoopbedrag naar hun vereniging.

Oprichtster Elisabet Lamote: "De Belg geeft gemiddeld meer dan €300 uit aan Kerstmis. Wie dit via Trooper doet, steunt zijn club met gemiddeld 15€. En zonder moeite, het is maar 1 klik extra. Als 100 leden dit doen, kom je dus op 1.500 € uit. Een leuke eindejaarsbonus voor de verenigingen die het steeds moeilijker hebben om alles financieel rond te krijgen."

Ondertussen hebben zich maar liefst 5OO verenigingen aangesloten, verspreid over heel Vlaanderen (zie kaart op www.trooper.be.). Voetbalploegen, scouts, chiro, oudercomités, fanfares, toneelverenigingen. Je kan geen vereniging bedenken of ze is aangesloten. En de resultaten mogen gezien worden : Dionteater (€362 ingezameld), patiëntenvereniging VZW Overdruksyndroom (€1.618), het oudercomité van lagere school De Grasmus (€236) tot en met hockeyclub Merode (€216). Die laatste is trouwens pas lid sinds 14 november. Verenigingen kunnen zich inschrijven via www.trooper.be en dan krijgen ze een eigen Trooper-pagina. Hun leden kunnen dan onmiddellijk beginnen shoppen via de meer dan 100 shops. Zowel grote spelers (Coolblue, JBC, Torfs, As Adventure, Collishop,…) als kleinere webshops (Mamzel, HomeHaves,…) sloten zich bij Trooper aan.

Hans Bourlon: "Het verenigingsleven verenigt alle mensen in Vlaanderen. Verenigingen vormen ook onze kinderen en geven iedereen de kans zich te ontwikkelen. Daarom roep ik iedereen op : Sluit je vereniging aan. Het is volledig gratis!" Schrijf uw vereniging nu eenvoudig en helemaal gratis in op www.trooper.be.


› Gepubliceerd maandag 4 december 2017 om 16:30 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Gossip

woensdag 12 september 2018 om 14:51 uur

› Net geen naaktkalender voor Mathias en Staf

woensdag 29 augustus 2018 om 15:45 uur

› Andy Peelman in zee met House of Entertainment

woensdag 16 mei 2018 om 18:07 uur

› Clown Bassie stopt op 82-jarige leeftijd


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook