Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› VRT test vernieuwde app voor festivalbeleving op Leffingeleuren

Hoe kunnen we de sfeer en de ervaring van een festival echt vatten zonder er geweest te zijn? Met deze vraag trekt de VRT-afdeling Onderzoek & Innovatie dit jaar naar Leffingeleuren, het driedaagse muziekfestival van Leffinge op 9, 10 en 11 september. Ze testen er de “Wall of Moments” uit, een applicatie die gericht is op het creëren van een totaalbeleving van het festival.

Diegenen die niet op een festival geraken of achteraf herinneringen willen ophalen kunnen op deze manier unieke ervaringen herbekijken. Bezoekers maken korte filmpjes van festivalmomenten die professionele camera’s kunnen missen: een knipoog van een artiest, de interactie tussen het publiek, de spanning tussen de optredens. Via een livestream van filmpjes in combinatie met professionele beelden kunnen thuisblijvers het festival beleven alsof ze er zelf zijn.

Onderzoeksproject ondersteund door de Europese Commissie

Na een eerste test afgelopen zomer heeft het onderzoeksteam de app volledig vernieuwd. Zo werden onder andere redactietools toegevoegd die feedback mogelijk maken op ingezonden filmpjes. Daarnaast wordt ook de iMinds Map of Moments gedemonstreerd, een applicatie waarmee je filmpjes terug kan traceren naar specifieke locaties. In samenwerking met de BBC, iMinds en bedrijven en onderzoekscentra in Oostenrijk probeert het VRT onderzoeksteam technische ideeën uit die live evenementen op een geheel nieuwe manier kunnen weergeven.

Gratis toegangstickets voor testreporters

Het onderzoeksteam doet deze week een oproep voor testreporters op Leffingeleuren. Op hun “Wall of Moments”-festivalstand verwelkomen zij iedereen met een smartphone om de app te testen door hun festivalbeleving vast te leggen in filmpjes van één minuut. Na een screening op inhoud en kwaliteit zijn de filmpjes te bekijken via een live stream op verschillende schermen op het festival en online voor vrienden en familie thuis. 40 testreporters maken tevens kans om een gratis dag-of weekendticket te winnen bij inschrijving.

Wie graag deel wil uitmaken als testreporter, kan terecht op http://wallofmoments.be


› Gepubliceerd maandag 22 augustus 2016 om 11:09 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 14 augustus 2017 om 13:00 uur

› Pukkelpop 2017: combitickets uitverkocht

vrijdag 11 augustus 2017 om 11:13 uur

› Marktrock Aalst van 11 tot 13 augustus 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:41 uur

› Atomic Spliff op Brussels Summer Festival 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:35 uur

› Paulusfeesten van 10 tot en met 16 augustus 2017


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook