Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Laatste week voor Cirque du Soleil - Amaluna

Na een verblijf van zes weken in het zonnige Knokke-Heist, wordt de iconische witte ‘Grand Chapiteau’ (tent) volgende week afgebroken. De laatste voorstelling zal plaatsvinden op zondag 21 augustus. De artiesten en de crew zullen hun uitrusting van maar liefst 2.000 ton over 65 trucks verdelen en naar Manchester trekken, waar de show op 7 september in première gaat.

Tijdens hun verblijf in Brussel vorig jaar en de afgelopen zes weken in Knokke-Heist, hebben meer dan 200.000 bezoekers kunnen genieten van de magische wereld van Amaluna. Deze indrukwekkende cijfers maken van Amaluna de meest succesvolle voorstelling van Cirque du Soleil ooit in België! De show overstijgt zelfs de voorstelling ‘Corteo’ met zo’n 25.000 bezoekers.

“De volledige cast & crew van Amaluna wil vooral zijn Belgische fans bedanken voor hun hartverwarmende enthousiasme en steun. We verlaten nu België maar hopen echt dat we ooit eens kunnen terugkomen.” Olivier Fillion Boutin, publicist van Amaluna.

“Dit succes was nooit mogelijk geweest zonder de steun van lokale autoriteiten. Ik wil dan ook de stad Brussel en de gemeente Knokke-Heist bedanken voor hun steun, enthousiasme en bovenal gastvrijheid!“ aldus Emmanuel Braff, CEO van MB Presents.

Er zijn nog enkele tickets te verkrijgen voor de laatste voorstellingen! Deze zijn te koop via www.cirquedusoleil.com/Amaluna of rechtstreeks aan de ‘Box Office’ (kassa).

AMALUNA

AMALUNA neemt haar publiek mee naar een mysterieus eiland, geregeerd door Godinnen en geleid door de cycli van de maan. Hun koningin, Prospera, leidt de ceremonie voor het volwassen worden van haar dochter door een plechtigheid die vrouwelijkheid, vernieuwing, wedergeboorte en evenwicht eert. Deze markeert de overdracht van deze waarden van de ene generatie op de volgende.

In de nasleep van een storm die Prospera had veroorzaakt, landt er een groep van jongemannen op het eiland. Dit zet een episch, emotioneel liefdesverhaal tussen Prospera’s dochter en een moedige jonge bewonderaar in gang. Hun liefde zal echter op de proef worden gesteld. Het koppel komt voor verschillende zware beproevingen te staan en ze zullen ontmoedigende tegenslagen te verwerken krijgen voordat ze wederzijds vertrouwen en harmonie vinden.

AMALUNA is een samensmelting van de woorden ama, dat in veel talen naar ‘moeder’ verwijst, en luna, wat ‘maan’ betekent. De maan is een symbool van vrouwelijkheid dat zowel de moeder-dochter relatie oproept, als het begrip van godin en beschermster van de aarde. Amaluna is ook de naam van het mysterieuze eiland waar dit magische verhaal zich afspeelt.

Foto's van de première van Amaluna kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd dinsdag 16 augustus 2016 om 12:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook