Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Kijkcijferrecord EK Rode Duivels verbroken

Er is een fout geslopen in de kijkcijfers van het CIM. Door een menselijke fout bij het CIM is het gastkijken tijdens de periode van 18 mei tot en met 17 juli 2016 niet meegeteld. Gastkijkers zijn, volgens de definitie van het CIM, occasionele gasten die zich samen met de vaste bewoners in een kamer bevinden waarin een TV-toestel staat en die de mogelijkheid hebben om televisie te kijken.

Deze kijkcijfers werden nu gecorrigeerd. Deze correctie heeft vooral een invloed op sportwedstrijden: programma's die hoofdzakelijk in groep worden bekeken. Met de nieuwe, correcte cijfers wordt duidelijk dat het kijkcijferrecord voor een aantal EK-matchen van de Rode Duivels wel werd verbroken deze zomer.

De correcte kijkcijfers hiervoor zijn: gemiddeld 2.409.129 kijkers voor Zweden-België (Live +7, 4+) met een marktaandeel van 80.8%, en 2.420.203 kijkers (live +7, 4+) voor de match Hongarije-België op 26/06, met een marktaandeel van 80.5%.


› Gepubliceerd maandag 1 augustus 2016 om 17:25 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook