Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Forever Amy is overweldigend en ontroerend

Forever Amy is een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. De musical director en bassist van Amy, Dale Davis bracht voor dit project de oorspronkelijke bandleden opnieuw samen: keyboardspeler Xantone Blacq, gitarist Hawie Gondwe, drummer Nathan Allen en saxofonist en fluitist Jim Hunt. Stuk voor stuk rasmuzikanten die met Amy Winehouse de wereldtop van de popmuziek bereikten.

En in het midden van alles staat Alba Plano, die het werk zo natuurgetrouw vertolkt, dat je gelooft dat Amy zelf op het podium staat, als stralend middelpunt van haar band. Dat is de absolute verdienste van dit Siciliaanse jazz- en soulwonder.

Alba Plano is in deze formatie als leadzangeres helemaal in haar element. Amy Winehouse was de grote inspiratie voor haar muzikale carrière en dat blijkt uit de authentieke en respectvolle wijze waarop zij de topsongs van de jazz- en souldiva laat herleven. Met haar buitengewone vocale kwaliteiten is Alba de perfecte stem voor de muzikale reis door het repertoire van Amy. Maar ook de stijl en presentatie op het podium die La Winehouse haar bij haar fans zo geliefd maakten, weet zij wonderbaarlijk goed te evenaren.

There will never be another Amy


Een film over haar leven won een Oscar voor beste documentaire. De show Forever Amy heeft geenszins de bedoeling Amy te vervangen. Dat is onmogelijk. Maar Forever Amy doet recht aan de grote invloed die zij op de muziekwereld heeft gehad. Een ontroerend eerbetoon aan een geweldige vrouw, die haar ziel verkocht aan de muziek.

Info en tickets

Zaterdag 17 september 2016
La Madeleine, Brussel

Tickets: 35 euro (excl. kosten)
Reservatie: www.ticketmaster.be


› Gepubliceerd vrijdag 5 augustus 2016 om 09:35 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook