Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Trixie Whitley op 20 december 2016 in Koninklijk Circus Brussel

Om het prachtjaar 2016 in schoonheid af te sluiten, keert Trixie Whitley terug naar ons land voor een intieme zaalshow. Nadat ze schitterde in de Lotto Arena en op de podia van Rock Werchter, Dranouter en de Lokerse Feesten, zal ze op 20 december voor een niet te missen concert op de planken staan in het Koninklijk Circus in Brussel!

Geboren in Gent, opgegroeid tussen New York en België, en volledig ondergedompeld in kunst en muziek. Op driejarige leeftijd zette ze haar eerste stapjes op het podium met haar vader, bluesman Chris Whitley. Op haar tiende leerde ze drummen en vanaf haar elfde trekt ze de wereld rond met hedendaagse dansgezelschappen. Op 17 laat ze haar studies voor wat ze zijn om zich te settelen in New York. Ze componeert en speelt er haar muziek in het clubcircuit terwijl ze van job tot job leeft. Ze komt er in aanraking met tal van artiesten, waaronder zelfs de beroemde producer Daniel Lanois, die haar de microfoon toevertrouwt in zijn band Black Dub.
Na de opname van tal van EP’s, brengt Trixie in 2013 met de hulp van producer Thomas Bartlett haar debuut ‘Fourth Corner’ uit. Ze combineert haar bezwerende stem met een muzikale stijl doordrenkt van blues, moderne R&B en soul tot een breekbaar en aangrijpend eerlijk geheel. Het publiek en de critici gaan meteen overstag voor haar talent om van elke song een waar juweeltje te maken. Eind 2015 maakt ze een geslaagde terugkeer met ‘Porta Bohemica’, waarvoor Gus Seyffert (Beck, The Black Keys) en Joey Waronker (Atoms For Peace) aan de productietafel zaten. Een betoverende plaat, eerlijk en vol emoties. Op 20 december zien we Trixie Whitley terug in het Koninklijk Circus! De ticketverkoop start op vrijdag 12 augustus om 11u.

TICKETS VIA PROXIMUSGOFORMUSIC.BE
TICKETPRIJS: 33 EURO (INCL. SERVICEKOSTEN)


› Gepubliceerd dinsdag 9 augustus 2016 om 12:58 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook