Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Ju Percussion Group op 28 september 2016 in BOZAR Brussel

Stichter JU PERCUSSION GROUP is recent opgenomen in de Percussion Arts Hall of Fame. Mr. Ju kreeg de award van de Percussive Arts Society. Dit is de hoogste vorm van erkenning binnen de wereld van de percussie. Hij ontving de award voor zijn buitengewone verdienste in en bijdrage aan de kunst van de percussie. Sinds 1972 ontvingen slechts 120 drummers en percussionisten de award.

Ju Percussion Group ontstond in 1986 in Taiwan en veroverde sindsdien de podia van de wereld. Als motto hebben ze “Moving On” wat je zou kunnen vertalen als “verder gaan” omdat het verwijst naar hun unieke aanpak om het traditionele en het moderne te combineren en tegelijkertijd op die manier naar een evenwicht te zoeken tussen Oost en West. De groep speelde al in 28 verschillende landen en al meer dan 130.000 percussionisten volgden de unieke opleiding van de organisatie, opgericht in 1992. Ju Percussion Group creëerde zelf niet meer dan 200 verschillende muziekstukken in opdracht. De groei van de groep geeft ook de ontwikkeling van hedendaagse percussie weer, die zich momenteel in Taiwan afspeelt.

Een ongekende populariteit

Toen de groep in 1986 werd opgericht was dit genre percussie zo goed als vergeten in Taiwan. Dankzij de activiteiten van de groep kent het nu een ongekende groei en populariteit. Ju Percussion verlaat vaak het theater en treedt op in openlucht op grote concerten op toeristische trekpleisters en in historische gebouwen. De groep is niet bang van cross-over projecten. Zo ontstond ook een versie van “Mulan” die ze realiseerden samen met de Opera van Peking en die hun visie helemaal tot uiting bracht: “Gebaseerd in Taiwan, maar inwoner van de Wereld.”

The joy of music making

De groep werkt ook regelmatig samen met regisseur Wang Chi-Mei voor de creatie van unieke voorstellingen die percussie, theater en poëzie combineren en die maatschappijkritiek niet schuwen. De meest recente samenwerking met Chi-Mei – “The Joy of Music Making” – vertelt het verhaal van traditionele Taiwanese muziekinstrumenten aan de hand van ballades, verhalen en meesterwerken van Thaise componisten die een nieuw arrangement kregen voor percussie.

Artistieke wereldtop

Ju Percussion Group is dit najaar voor het eerst te gast in Brussel. Eerder brachten ze hun voorstelling onder meer in Parijs, Budapest, Moskou, Washington en Wenen. Als cultureel ambassadeur traden ze op in verschillende delen van China. Ju Percussion is "Taiwan Brand Performing Arts Group" sinds 2013. De unieke professionele voorstellingen brachten de groep tot aan de top van de internationale artistieke wereld en ze laten het geluid van Taiwan weerklinken over de hele wereld.

Info en tickets

Ju Percussion Group
28 september 2016
Paleis voor Schone Kunsten Brussel
Tickets : € 53 - € 42,50 - € 29,50
Reservatie : www.bozar.be


› Gepubliceerd dinsdag 9 augustus 2016 om 12:21 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook