Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Topacteur Eric Godon geeft acteerles

De acteercursus van Cinact en Badass pr is uniek in België. Niet alleen leer je acteren voor camera en tv, krijg je improvles, word je begeleid bij jouw audities en aspiraties en zit ook een volledige fotoshoot in het pakket, je krijgt ook elke maand een gastles van steeds weer een andere bekende acteur. Op maandag 1 augustus is het de beurt aan topacteur Eric Godon, bekend uit prestigieuze producties als Un secret, In Bruges, Matroesjka’s 2, From Paris with Love, Frits en Freddy, Erased, Nothing Sacred, De Ridder, Suite Française, d’Ardennen en Legends.

Kijken


Wie de volledige cursus van 2,5 maanden volgt, krijgt in die periode 2 tot 3 bekende acteurs als gastleraar. De individuele les is echter ook apart aan te vragen voor wie zich liever maar een keer in het acteersfeertje onderdompelt.

Een video rond de vorige gastles van Eric Godon vind je in dit artikel.

De meeste acteeropleidingen die je kunt volgen in Vlaanderen, hebben toneel als basis. Acteur/producer Abbas Shirafkan (Babaï, Cordon, Familie, De Ridder, Vermist, Iron Sky: The Coming, De Bunker, enzovoort) van Cinact en pr-consultant/coach/auteur Dirk Vandereyken (public relations voor onder andere Saw III, Saw IV, Paranormal Activity: Tokyo Drift, Minotaur, Everly, Les revenants, Rectify, Wolf Hall, The Honourable Woman en tientallen andere titels) hebben het echter over een een andere boeg gegooid: tijdens de cursus leer je technieken uit allerlei acteerbenaderingen, waaronder methodacting, en leer je vooral voor de camera werken. Daarbovenop worden er technieken uit neurolinguïstisch programmeren, Ericksoniaanse spraak, Self Relations van Stephen Gilligan en leugendetectie gebruikt om de acteervaardigheden op een volstrekt unieke wijze nog verder aan te scherpen.

Abbas en Dirk geloven in een doorgedreven begeleiding. Daarom werken ze ook samen met een aantal van de grootste en belangrijkste castingstudio’s van het land en nemen ze met hun cursisten door hoe je het best een auditie benadert. Er zijn ook geregeld workshops in het buitenland, bijvoorbeeld tijdens de Oscars, het Filmfestival van Cannes, de Berlinale en het London Film Festival, waarbij de cursisten de kans krijgen om als professional aanwezig te zijn. Of je nu een cursus wil volgen omdat je beroepsacteur wil worden, omdat je meer zelfzeker wil worden of omdat je het gewoon leuk vindt om te doen, Abbas en Dirk zorgen voor een ongedwongen sfeer en een geweldige ervaring voor iedereen.

De cursus gaat elke zondagnamiddag door in Antwerpen, met extra lesdagen op maandag of dinsdag als er bekende acteurs langskomen. Je betaalt telkens per 2,5 maanden, wat per uur neerkomt op ongeveer 22 euro… en dan tellen we de gratis gastlessen nog niet eens mee! Het is zoals hierboven aangestipt echter ook mogelijk om de les met Eric Godon apart te volgen.

Om mee te kunnen doen, kunnen aspirerende cursisten een gemotiveerde e-mail naar de volgende twee adressen: info@cinact.be en dirk@badass.be. Op die manier zijn ze zeker dat een van beide leraars je onmiddellijk zal kunnen antwoorden!


› Gepubliceerd donderdag 21 juli 2016 om 09:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook