Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Kiss of the Spider Woman Judas TheaterProducties niet in de theaters

Op donderdag 30 juni 2016 maakte Vlaams minister van cultuur Sven Gatz de structurele subsidies voor de periode 2017-2021 bekend. Judas TheaterProducties (JTP) viel uit de boot en zal daardoor geen subsidies meer ontvangen voor de komende 5 jaar. Dit heeft als direct gevolg dat het productiehuis de musical “Kiss of the Spider Woman” noodgedwongen moet annuleren. De musical zou spelen van 10 februari tot en met 5 maart 2017 in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen.

JTP gooide de afgelopen jaren hoge ogen met vernieuwende musicalcreaties zoals "Lelies" (2011), "Josephine B." (2013), "Pauline & Paulette" (2014) en "De Muze van Rubens" (2016). Op 18 november 2016 gaat de nieuwe musical "De Rozenoorlog" in première. Het wegvallen van de subsidies heeft geen impact op deze musicalcreatie. Zowel de speelreeks in het Fakkeltheater als de geplande tournee door Vlaanderen gaan gewoon door. “De Rozenoorlog” zal te zien zijn tot en met 5 februari 2017 en zal daarmee voorlopig de laatste musicalcreatie zijn van het gezelschap.

De voorstellingen van de musical “Kiss of the Spider Woman”, die gepland stonden van 10 februari tot en met 5 maart 2017, worden wel geannuleerd. Dit is een direct gevolg van het wegvallen van de structurele subsidies. Zonder die financiële ondersteuning is het voor JTP onmogelijk om deze award- winnende musical op korte termijn te produceren. Iedereen die reeds een ticket boekte voor “Kiss of the Spider Woman” zal door het Fakkeltheater worden gecontacteerd. Zij kunnen hun ticket omboeken naar een andere voorstelling of krijgen hun geld teruggestort.

Op dit ogenblik is de toekomst van JTP onzeker. Het productiehuis betreurt de beslissing van minister Gatz en onderzoekt momenteel op welke manier toekomstige projecten toch gefinancierd zouden kunnen worden. Het is echter nog te vroeg om hier nu al uitspraken over te doen. Judas TheaterProducties wil er alles aan doen om in de toekomst een constructief en gedegen volwassen musicalaanbod te kunnen blijven creëren en hoopt op voldoende politieke wil om de musicalsector in Vlaanderen te steunen.


› Gepubliceerd dinsdag 12 juli 2016 om 15:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook