Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Bart Peeters verzamelt hits op nieuw album Live 2015-2016

Vandaag verschijnt “Bart Peeters – Live 2015 2016”, het ultieme live album voor wie de magie van een avondje Bart Peeters in huis wil halen.

‘Live 2015 - 2016’ biedt een indrukwekkende doorsnede van de Nederlandstalige carrière en grootste hits van Bart Peeters, alsook het kruim van zijn meest recente album ‘Op De Groei’. In totaal goed voor 20 live songs, opgenomen doorheen 2015 en 2016 tijdens Bart Peeters’ uitverkochte ‘Op De Groei’-tournee.

De ‘Op de Groei’- CD en - tour zijn Bart Peeters’ meest succesvolle tot nu toe. Op de Groei – het album - is momenteel platina (+20.000 album in verkoop), staat 76 weken onafgebroken in de Ultratop, waarvan 4 weken op nummer één. De bijhorende tournee mag na zondag 1 mei het bordje “100 Uitverkochte voorstellingen” ophangen, met o.a. 7 x De Roma, 6 X Capitole, 5 X Het Depot, 4 xAB.

Als bonus op het album: de bloedmooie en naar de keel grijpende song ‘Hemel’, dat voor het eerst op plaat verschijnt. Zondag 1 mei spelen Bart en zijn Ideale Mannen hun honderdste en laatste ‘Op de Groei’ – voorstelling. Er komen nog festivals deze zomer, maar dat zijn festivalsets. Daarna gaat iedereen zich met eigen projecten bezig houden. In oktober 2017 zijn ze terug.

Bart Peeters over het livealbum ‘Live 2015 – 2016’:
“De pannen van het dak! Dat was iedere avond het plan en we hielden er ons ook aan want:

• Live spelen is het leukste wat er is
• Ik mag samenspelen met de aller-ideaalste muzikanten ter wereld
• We hebben de beste roadcrew van de hele planeet
• We hebben een geweldig publiek. Altijd een warm bad.

Door de wonderen van de techniek hebben we tijdens de toer veel concerten opgenomen. Het leek ons namelijk zonde om ons live-lot te verbinden aan één plaats. Het was overal leuk. Mogelijk denkt u: tiens, toen wij er waren, speelden ze andere nummers. Dat is natuurlijk zo, want we speelden nooit hetzelfde concert. We deden geen overdubs ofzo. Wat je hoort is wat het was. We zijn er keitrots op, want live spelen is het leukste wat er is.”


› Gepubliceerd vrijdag 29 april 2016 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook