Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Red Bull Flying Illusion op 2 - 3 - 4 december 2016 in Brussel

Red Bull Flying Illusion, de nieuwe, magische show rond breakdance en illusie van de wereldberoemde Flying Steps komt op 2, 3 en 4 december 2016 naar Paleis 12 in Brussel. Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar.

Na het weergaloze succes van Red Bull Flying Bach met onder meer vijf uitverkochte shows in het Brusselse Koninklijk Circus in 2014 en drie in Brussel en Antwerpen vorig jaar, komen de viervoudig wereldkampioenen breakdance van de ‘Flying Steps’ naar België terug met hun grootste dansproductie ooit: Red Bull Flying Illusion, een splinternieuwe, magische show vol bovennatuurlijke breakdancemoves en optische illusies waarin niets is wat het lijkt. Met als achtergrond de eeuwige strijd tussen goed en kwaad zullen ’s werelds beste breakdancers je verbeelding tarten met popping, locking, hiphop en power-moves. Aan de hand van acrobatische dansbewegingen, ongelofelijke illusies en een fenomenale podiumopbouw gaan ze op zoek naar de grenzen van de dans.

Vartan Bassil, oprichter van de Flying Steps en artistiek directeur van Red Bull Flying Illusion: “Red Bull Flying Bach heeft bewezen dat het de moeite loont iets nieuws te proberen. Waar we ook kwamen, overal ter wereld verkocht de show razendsnel uit en werden we bejubeld. Met Red Bull Flying Illusion tasten we opnieuw onze grenzen af en gaan we nog een stap verder. We zijn geweldig benieuwd om te zien hoe het publiek zal reageren.”

De 12 dansers die de Flying Steps uitmaken, behoren tot de absolute wereldtop. Elk is een meester in zijn of haar discipline. De soundtrack, gecomponeerd door de Berlijnse producers Ketan en Vivan Bhatti, combineert elektronische hiphop-beats met een 34-koppig symfonisch orkest. Het indrukwekkende podium werd ontworpen door Jeremias Böttcher die samen met het kunstcollectief Pfadfinderei speciaal voor deze voorstelling ongeziene 3D projecties ontwikkelde.

Vliegende helden vs eeuwige duisternis

Flying Steps-bezieler en choreograaf Vartan Bassil en illusionist Florian Zimmer sleutelden bijna twee jaar aan Red Bull Flying Illusion. De voorstelling vertelt het verhaal over de eeuwige strijd tussen goed en kwaad. Volgens de legende zouden de Flying Heroes hun aartsvijanden, de Dark Illusions, ooit naar de onderwereld verbannen hebben. Elke tienduizend jaar gaat de deur naar de onderwereld opnieuw open en is het kwaad terug om wraak te nemen. De Flying Heroes hebben tot zonsopgang om de aarde van de duisternis te redden, voordat het licht van het leven voorgoed uitdooft. Vartan Bassil: “Het verhaal is cruciaal om de mensen te raken, maar het allerbelangrijkste is de dans. De strijd tussen goed en kwaad is de kers op de taart van deze spannende dansvoorstelling”.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Red Bull Flying Illusion
Vrijdag 02/12 om 20u / zaterdag 03/12 om 19u / zondag 04/12 om 15u
Paleis 12 (Heyzel - Brussel)
Tickets vanaf 35€ / korting voor jongeren - 16j in CAT 1 tem 4
Online ticketverkoop via www.redbullflyingillusion.be/nl
Trailer op www.redbull.com/be/nl.


› Gepubliceerd donderdag 7 april 2016 om 13:02 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook