Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Weet de nieuwe K3 wat haar te wachten staat?

Nog amper drie nachtjes slapen en dan weten we wie de nieuwe K3-meisjes zijn. Dan kan het ultieme avontuur meteen beginnen. Een K3’tje zijn: het is voor vele meisjes een droom, maar wat staat de winnaars echt te wachten? Een overvolle agenda? Een leven in de schijnwerpers? Deel uitmaken van een goed geoliede machine? Beseffen de winnaars van K3 Zoekt K3 eigenlijk waaraan ze beginnen? Telefacts zoekt het uit, praat met de kandidaten en met de huidige K3-meisjes Karen, Kristel en Josje. En Cathérine Moerkerke gaat na hoe Studio 100-baas Gert Verhulst de meisjes probeert klaar te stomen voor het ultieme succes. “Ze zeggen dat ze beseffen waarin ze in terecht zullen komen, maar de realiteit zal hectischer zijn en nog grootser dan ze zich kunnen voorstellen.”

K3 Zoekt K3 is een heel ander soort wedstrijd dan talentwedstrijden zoals Idool of The Voice van Vlaanderen. Als je dit programma wint, ben je meteen bekend, een instant-ster. De meisjes hebben onmiddellijk een drukke job, optredens staan al maanden van tevoren gepland. De fans blijven fans en de nieuwe merchandising zoals posters en spelletjes loopt meteen op volle toeren. Gert Verhulst: “Dat kan een schok zijn voor die meisjes. Van de ene op de andere dag zijn ze op slag beroemd en hebben ze een overvolle agenda. Natuurlijk zullen we hen bijstaan met een heel team. Ze staan er niet alleen voor.”

Voor Karen en Kristel zijn die beginjaren rustiger verlopen, zij hebben keihard aan de weg getimmerd om beroemd te worden maar dat gebeurde niet van vandaag op morgen. Alleen Josje weet hoe het voelt om plots in de grote K3-machine terecht te komen. Toen zij in het najaar van 2009 K2 zoekt K3 won, ging alles meteen aan het draaien en dat was niet altijd evident. Ziek zijn bij K3 kan niet, een optreden wordt nooit afgezegd. De machine moet altijd blijven draaien. Ook Karen en Kristel weten dat. Zelfs wanneer ze het moeilijk hadden of ziek waren, ging de show gewoon door. Het leven in de schijnwerpers is vaak keihard. En daarop kan je niemand echt voorbereiden.

De finalisten van K3 zoekt K3 zijn nu nog volop aan het strijden voor de begeerde stek en hebben geen flauw idee wat hen te wachten staat. Maar misschien hoeft dat ook niet. Karen, Kristel en Josje zijn het unaniem eens: “Het is het allemaal meer dan waard geweest. We zouden het meteen opnieuw doen.”

DRONES: EEN GEVAAR VOOR JE PRIVACY?

Drones worden almaar populairder. De mogelijkheden met deze onbemande vliegende toestellen zijn enorm: van adembenemende luchtbeelden tot het bezorgen van pakketjes: met een drone kan het allemaal. Alleen is het in ons land nog verboden om ermee te vliegen. Maar daar komt verandering in, tegen het einde van dit jaar wordt de wet aangepast. En dat is niets te vroeg, vinden drone gebruikers, want België is pas het 20ste land in Europa waar binnenkort drones mogen rondvliegen. Telefacts zoekt uit tot wat zo’n drone in staat is. In welke mate zouden we andere mensen onopgemerkt kunnen bespieden? Is onze privacy in gevaar of beschermt de nieuwe wet ons hiertegen?

Wim Forceville van Coptermotion, een bedrijf dat drones verkoopt: “Wij vliegen altijd professioneel. Het is niet dat wij in tuinen en bij mensen thuis gaan kijken. Mijn mening over privacy is dat de intentie van de gebruiker het belangrijkste is. Wij willen mooie beelden maken. Wij willen een goeie service leveren aan onze klanten en geen privacy schenden.”

Telefacts op dinsdag 3 november 2015 om 21.40


› Gepubliceerd maandag 2 november 2015 om 15:39 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

donderdag 3 januari 2019 om 20:45 uur

› Familie: Welk vonnis hangt Véronique boven het hoofd?

donderdag 3 januari 2019 om 15:32 uur

› DNA Nys: Thibau jaagt zijn dromen na

maandag 31 december 2018 om 11:40 uur

› Nieuwe comedyquiz Holland-België op VTM

zondag 30 december 2018 om 15:00 uur

› Donatella Versace meets Cher in Zo Man Zo Vrouw


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook