Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Little Brewers Winter Garden in Antwerpen

Russische invasie in Antwerpen. Het gaat niet over het Falconplein of een duikboot in de haven, maar over TSTBRW 02, een uit de hand gelopen experiment van de De Koninck brouwers. Vanaf midden november kan iedereen in België en Nederland proeven van het tweede testbrouwsel van Stadsbrouwerij De Koninck, de Russian Imperial Stout. Wie niet meer zo lang kan wachten, kan ook al afzakken naar de wintertuin van ’t Stad, want vanaf 30 oktober opent Little Brewers Winter Garden de deuren.

Aan een forse portie ambitie geen gebrek bij de initiatiefnemers, die onder hun alter ego ‘Landlopers’ eerder ook al Cargo Zomerbar, Fiskebar, Zaal II (Red Star Line Museum), Little Butcher’s Summer Grill en Barefood op Antwerpen loslieten. Ze toverden Boomgaard17 om tot een wintertuin vol heerlijkheden. Vergeet dus de Russische winters en kom het testbrouwsel ontdekken in deze winterse pop-up, want daar zit TSTBRW 02 al op vat. Logisch, want Little Brewers Winter Garden is een gloednieuwe, karaktervolle plek die al even rauw en eigenwijs is als Stadsbrouwerij De Koninck.

Schuimende Tsaar

In Stadsbrouwerij De Koninck zijn ze zot van brouwen en experimenteren de brouwers er op los. Na de lancering van Wild Jo, kwam er ook al een testbrouwsel uit de ketels. TSTBRW 01, Imperial Red Ale, werd gesmaakt en ondertussen laat de brouwmeester Dennis De Potter opnieuw een testbrouwsel los op de wereld. TSTBRW 02 is een Russian Imperial Stout. Donker als de nacht en een trojka van bitter, geroosterd en zoet. Een schuimende tsaar, een beer van een bier. En op de brouwerij wordt het bier ook al “Black Magic” genoemd. Vanaf midden november kan er geproefd worden van TSTBRW 02 in geselecteerde horeca in België en Nederland en dit … tot er een nieuw testbrouwsel uit de ketels vloeit.

De Wintertuin van ’t Stad

Twee zomer lang maakte Summer Josephines het mooie weer in de binnentuin van Stadsbrouwerij De Koninck. Ondertussen werd de hangaar Boomgaard 17 omgetoverd tot een wintertuin. Vanaf 30 oktober tot 24 januari nemen de heren van Landlopers er hun intrek. Andere projecten van dit team doen ongetwijfeld een belletje rinkelen: Cargo Zomerbar, Fiskebar, Zaal II (Red Star Line Museum), Little Butcher’s Summer Grill en Barefood. Little Brewers Winter Garden is de ideale hang-out tijdens de koude en veelal donkere wintermaanden. Op het menu staat ‘winterse kost’ centraal: van karakollen en spekpatatjes over pizza pulled porc én varkensoren, flam de bacalhau, pastrami choucroute met pickles maison, stoemp met worst tot strudel en poffertjes. Uit de tapkranen vloeien heerlijke craftbieren waaronder TSTBRW 02 van De Koninck, Tank 7, Vedett IPA en Liefmans Glühkriek. Verder wordt er huisgemaakte limonade en kombucha geserveerd.

Little Brewers Winter Garden pakt ook uit met tal van fijne initiatieven en evenementen. Op regelmatige basis worden er winterbarbecues gepland en dj’s zijn bij er welgekomen gasten. En natuurlijk worden ook de allerkleinsten in de watten gelegd tijdens de weekends met pakweg kook-en knutselworkshops, animaties en in de tuin kunnen ze zich lekker uitleven. Het belooft zo een erg pittige, animerende en vooral smakelijke winter te worden in Little Brewers Winter Garden. Voor de fietsers is er trouwens een overdekte fietsenstalling en er bevinden zich twee Velo-stations vlakbij. Verder liggen tram –en bushaltes op wandelafstand.

LITTLE BREWERS WINTER GARDEN

PROGRAMMA OPENINGSWEEKEND:
Donderdag 29 oktober: pre-opening met lancering TSTBRW2 van De Koninck, een Russian Imperial Stout met aangepaste toetsen, dj’s Heaven’s Gates en Johan V.
Vrijdag 30 oktober: openingsfeest met Dj Boat, keuken op volle toeren
Zaterdag 31 oktober: grimeurs voor de kinderen, dj Heaven’s Gates
Zondag 1 november: uitgebreid brunchbuffet, speciale winterse warme hapjes, dj El Bacha

Little Brewers Winter Garden
BOOMGAARD17
Boomgaardstraat 17
2018 Antwerpen

BOOMGAARD 17
OPEN : 30 oktober 2015 – 24 januari 2016
DO – VR: 16.00 uur – 00.00 uur
ZA : 12.00 uur – 00.00 uur
ZON : 10.00 uur – 22.00 uur
ANDERE DAGEN : af te huren

www.lbwg.be


› Gepubliceerd vrijdag 30 oktober 2015 om 14:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook