Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Indrukwekkende vrouwelijke tridente opent klassiek seizoen Music Hall

Daar waar de Rode Duivels morgen in Andorra kunnen rekenen op de frivole en talentvolle drietand Hazard-Lukaku-De Bruyne om hun doelen te bereiken, schakelt Music Hall een minstens evenveel tot de verbeelding sprekende vrouwelijke 'tridente' in om de aanval op het klassieke seizoen in te zetten. Met 'La Traviata', 'Carmen' en 'Madama Butterfly' wordt in november de standaard gezet voor een absoluut grand cru-seizoen. Opera- en balletliefhebbers zullen hun hart weer kunnen ophalen met enkele grote titels uit het repertoire, gebracht door internationale gezelschappen met de crème de la crème onder de zangers en zangeressen. Kwaliteitsvolle, gereputeerde, maar toegankelijke klassieke producties, dat is wat Music Hall ook dit seizoen weer op de planken brengt.

LA TRAVIATA

De wereldberoemde opera 'La Traviata' is zonder meer het bekendste werk van Giuseppe Verdi. La Traviata handelt over het conflict tussen vrije liefde en burgerlijke moraal en toont op indringende wijze de broosheid van het bestaan. Het streven naar een beter leven en ware liefde wordt tegengewerkt door vooroordelen en heersende normen. De aria’s zijn wereldberoemd geworden dankzij de prachtige vertolkingen van wijlen Maria Callas. La Traviata is aangrijpend van begin tot eind, een prachtig stuk dat ook toegankelijk is voor de beginnende operabezoeker.

CARMEN

'Carmen' is een absoluut meesterwerk van de Franse componist Georges Bizet. Een opera die wereldfaam geniet, niet in de laatste plaats door de 'Habanera', de aria waarmee Carmen haar entree maakt. Deze opera brengt de dramatische liefdesgeschiedenis van de Spaanse zigeunerin Carmen. Zij verleidt de korporaal Don José, die vervolgens het leger, zijn zieke moeder en zijn verloofde Micaëla verlaat. Al snel blijkt dat Carmen de stierenvechter Escamillio verkiest boven Don José. Deze wordt gek van jaloezie en smeekt Carmen bij hem terug te komen. Laat je verrassen door de passie en de dramatiek van deze prachtige opera!

MADAMA BUTTERFLY

Puccini's indringend drama sloot begin 20e eeuw aan bij de hang van het Westen naar de Oriënt. Met prachtige lyrische muziek, vermengd met een exotisch aroma, vertelt Puccini het meeslepende verhaal over macht, lichtzinnigheid en lafheid enerzijds en trouw, hoop en ware liefde anderzijds. Waar het bij opera vaak draait om twee helden, volgt het publiek hier de zielenroerselen van één heldin: de 15-jarige Cio-Cio-San, bekend als geisha Madama Butterfly, die in het Japanse Nagasaki, rond 1900, wordt uitgehuwelijkt aan de Amerikaanse officier en gelukszoeker Pinkerton.

Info en tickets:

www.musichall.be of via 0900 69 900 (€0,50/min)
Groepsboekingen: benoit.declercq@musichall.be
Kom als VIP: vip@musichall.be


› Gepubliceerd vrijdag 9 oktober 2015 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook