Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› ´Code 37´ opvolger ´Flikken´

Hoewel ´Flikken´ stopt met bestaan, zal de politie van Gent nog niet meteen uit het televisiebeeld verdwijnen. De commerciële omroep heeft een opvolger klaar onder de noemer ´Code 37´. Deze reeks zal zich eveneens afspelen in Gent.

"´Code 37´ is een nieuwe reeks rond de zedenpolitie, die in het najaar zal worden uitgezonden op vtm. De Gentse politie is daar iets minder bij betrokken gezien de serie zich voornamelijk zal afspelen binnen de studio.", weet hoofdinspecteur Bruce Moerman van de Gentse politie. "Er zullen geen moto's en combi's te zien zijn. Er is veel minder politiewerk mee gemoeid. Uiteraard lezen wij wel de scenario's na en geven wij advies waar nodig."

´Code 37´ is een reeks rond de zedenpolitie met ´Sara´-actrice Veerle Baetens in de hoofdrol als Hannah Maes. Andere castleden zijn Marc Lauwrys, Michaël Pas, Gilles De Schryver, Carry Goossens, Geert Van Rampelberg, Ben Segers en Chris Bus. Gastrollen zijn onder andere weggelegd voor Sven De Ridder (´Spoed´), Kader Gürbüz (´Flikken´) en Greg Timmermans ("Ben X").

Wie met een eventuele ´Code 37´-dag iets verwacht à la ´Flikkendag´, zal niet helemaal juist uitkomen. "Je mag het zeker niet vergelijken. ´Flikken´ is ´Flikken´ geweest, dus het mag niet hetzelfde zijn. Maar dat we er een evenementje aan zullen verbinden: zeker weten!", besluit hoofdcommissaris Steven De Smet van Politie Gent.


› Gepubliceerd zondag 19 april 2009 om 20:25 uur door Tom Bergs
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook