Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Aankomst Sinterklaas in Antwerpen op zaterdag 16 november 2013

Zes december is nog wel even, maar Sinterklaas is een vooruitziend man en daarom heeft hij in een telegram al laten weten waar en wanneer hij dit jaar precies voet aan wal zal zetten in ons land. De Sint meldt dat hij op zaterdag 16 november 2013 om 13.40 u. met de stoomboot uit Spanje aankomt in Antwerpen.

Anders dan de voorbije jaren zal de boot dit jaar niet aanmeren tegen het ponton aan het Steenplein, maar aan de wandelbrug tegen het Zuiderterras. Daar wordt Sinterklaas verwelkomd door burgemeester De Wever. Daarna begeeft de Sint zich met zijn gevolg over de wandelbrug in de richting van het Steen en vandaar in stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, waar hij omstreeks 14.45 u. zal arriveren. Vervolgens zal de goedheilig man vanop het bordes van het Schoon Verdiep van het stadhuis de kinderen en hun mama’s en papa’s toespreken.

Ketnet en Eén kijken er al naar uit en laten weten dat de feestelijkheden ter plaatse om 13.00 uur beginnen en de rechtstreekse televisie-uitzending op Eén én Ketnet om 13.30 u. Er is uiteraard weer vanalles te beleven. Zo zorgt onder meer de KetnetBand voor aangepaste sfeer op de Grote markt.

De intrede van de Sint: zaterdag 16 november vanaf 13.00 uur in Antwerpen
De intrede van de Sint: rechtstreekse uitzending vanaf 13.30 u. op Eén en Ketnet
(hh op Ketnet op 16.11 om 18.00 u., op 17.11 om 08.00 u. en op 20.11 om 14.00 u.)


› Gepubliceerd woensdag 30 oktober 2013 om 17:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook