Sterrennieuws
Internet | Vlaanderen

› Speel vanaf maandag gratis De slimste gemeente app

Omdat de tv-studio’s van De Slimste Gemeente maar groot genoeg zijn om 81 gemeenten te ontvangen, geven Telenet en VIER aan alle Vlaamse gemeenten de kans om via een online spel en app te strijden voor de titel van Slimste Gemeente en ook een prijs van jewelste te winnen. Samen ontwikkelden ze De Slimste Gemeente App, waarin de winnende gemeente ook een Wi-Freezone van Telenet wint.

De Slimste Gemeente App ligt vanaf maandag 11 maart gratis in de digitale winkelrekken van Android en Apple, en is ook beschikbaar voor iedereen met een computer, tablet of smartphone met een internetverbinding. Iedereen die het spel wil spelen, kan inloggen met zijn VIER-account, of een nieuwe aanmaken, en aanduiden in welke gemeente hij of zij woont. Het doel van het spel is om ervoor te zorgen dat de vlag van de eigen gemeente het hoogst hangt. De bewoners van een gemeente kunnen daar op twee manieren voor zorgen: door de eigen vlag omhoog of door de vlag van andere gemeenten omlaag te spelen.

Dat omhoog en omlaag spelen van de vlaggen doen spelers in de app door vragen te beantwoorden. Hoe meer juiste antwoorden er na elkaar gegeven worden, hoe meer punten dat oplevert. En de punten van een gemeente bepalen de hoogte van de vlag. Wanneer een fout antwoord wordt gegeven, raak je geblokkeerd en kan er tijdelijk niet meer voor of tegen die gemeente worden gespeeld, maar kunnen er wel nog andere gemeenten worden aangevallen. De Slimste Gemeente App spelen kan overigens dag en nacht.

Elke avond tijdens de reclameblokken van De Slimste Gemeente zorgen Telenet en VIER dat er Jokers verdiend kunnen worden. Een Vlaamse burgemeester geeft drie aanwijzingen en die leiden naar een link. Iedereen die voor het einde van het reclameblok de link raadt en invult in de app, verdient een joker die ze kunnen inzetten bij mogelijke foute antwoorden tijdens het spel en zich zo “deblokkeren”.
Elke week wordt er een winnaar van De Slimste Gemeente App aangeduid. Dat is de gemeente die vlak voor de donderdagaflevering de vlag het hoogst heeft hangen.

De Slimste Gemeente, van maandag tot donderdag rond 22u op VIER!


› Gepubliceerd vrijdag 8 maart 2013 om 21:43 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Internet

maandag 1 januari 2018 om 00:00 uur

› Een gelukkig 2018 gewenst!

maandag 31 juli 2017 om 19:00 uur

› Ane Vanhaecke gaat busken in Australië

woensdag 26 juli 2017 om 12:00 uur

› Al meer dan 200.000 mensen spelen de Switch Game

dinsdag 18 juli 2017 om 16:50 uur

› Twee nieuwe sing-along app's van K3 beschikbaar


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook