Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Lana Del Rey op 31 mei 2013 in Vorst Nationaal

Een Amerikaans icoon en de belichaming van de Hollywood glamour. Nu eens bekritiseerd, dan weer bewierookt. Lana Del Rey is vertrouwd met de paradoxen, de schandalen en de buitensporigheden die elke grote Amerikaanse ster typeren. Het draagt allemaal bij tot de grote aantrekkingskracht die ze op haar publiek uitoefent. Daarenboven is de jonge zangeres ook nog eens gezegend met een exceptionele schoonheid, een betoverende stem en een bijzondere vintage stijl. Een combinatie van elementen die maakt dat ze in een oogwenk de hele wereld verleidt.

Na filosofiestudies aan de universiteit zocht de New Yorkse Elizabeth Woolridge Grant haar heil in de muziekwereld. Een bepaalde anonimiteit bewarende, deed ze dit in eerste instantie onder de naam May Jailer en later als Lana Del Ray A.K.A Lizzy Grant. Vanaf 2010 krijgt haar personage meer en meer vorm en besluit ze zichzelf uiteindelijk te lanceren als Lana Del Rey. In 2011 plaatst ze onder deze naam een eerste single op het net. “Video Games” doet meteen heel wat stof opwaaien en de hit gaat onherroepelijk de muziekgeschiedenis in. De dromerige en onbezorgde clip krijgt heel wat media aandacht en is een tijd lang the talk of the town. Lana Del Rey wordt meermaals bestempeld als dé revelatie van het jaar. Kort daarop, in januari 2012, komt het album ‘Born To Die’ uit. Haar succes zit in stroomversnelling en is niet meer te stoppen. Elke single die ze uitbrengt, “Born To Die”, “Blue Jeans”, “National Anthem” en “Summertime Sadness”, wordt enorm gesmaakt.

Vandaag is Lana Del Rey een echte mediaster, ook wel een reclamefiguur, maar in de eerste plaats natuurlijk een voortreffelijke artieste en een buitengewone zangeres. Haar uitgesproken persoonlijkheid, soms zeer broos en op andere momenten strijdlustig, fascineert het publiek en zal dat ongetwijfeld ook de komende jaren blijven doen.

Lana Del Rey kiest nu het pad en trekt de live wereld in. Na een schitterende passage in de meest recente editie van Rock Werchter, plant zij een nieuwe afspraak met haar Belgische fans. Op vrijdag 31 mei geeft de verleidelijke Amerikaanse present in het Brusselse Vorst Nationaal. Tickets voor dit concert zijn te verkrijgen vanaf maandag 5 november om 9u.

Info en tickets

Tickets via Proximus Go For Music: 0900/260.60 of www.proximusgoformusic.be

Ticketprijs (excl. servicekosten): 40 euro


› Gepubliceerd woensdag 31 oktober 2012 om 10:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook