Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Stijn Coninx stelt cast voor van nieuwe film Marina

Gisteren werd in de tentoonstellingsruimte Manifesta9 op de site van de voormalige mijn in Waterschei (Genk) de cast voorgesteld van de nieuwe langspeelfilm van Stijn Coninx. De namen van Matteo Simoni (als Rocco) en Evelien Bosmans (als vriendinnetje van Rocco) waren al eerder bekend gemaakt. Matteo heeft voor deze hoofdrol Italiaans leren spreken en ontdekte zo zijn echte Italiaanse roots.

De Italiaanse steracteurs Luigi Lo Cascio (wereldberoemd na zijn vertolking van één van de twee broers uit La Meglio Gioventù) en Donatella Finocchiaro vertolken de ouders van Rocco. De jonge Rocco wordt vertolkt door Cristian Campagna, een Italiaans natuurtalent. Andere belangrijke personages worden vertolkt door Chris Van den Durpel, Warre Borgmans en Mattias Van de Vijver. Maar ook Ludo Hellinx, Jurgen Delnaet, Karel Vingerhoets, Jappe Claes, Jelle Florizoone en R. Kan Albay vertolken een rol in de film.

Na ruim 5 jaar ontwikkeling, voorbereiding en financieringsuitdagingen is vorige week voor de eerste keer “Azione !” geroepen op de set in het Italiaanse dorpje Bovino. Deze week strijkt de filmploeg neer in en rond Genk voor de verdere opnamen die tot 8 november zullen duren.

Stijn Coninx: "Hoewel het verhaal is geïnspireerd op het leven van Rocco Granata, is dit geen biopic. Marina is in eerste instantie het meeslepende verhaal van de talloze Italiaanse migranten die in de jaren ’50 hun geboortestreek verlieten om een beter bestaan voor hun gezin te zoeken. Een verhaal over immigratie dat nog steeds universeel en in de context van de Europese crisis meer dan ooit actueel is… Het is ook een coming of age verhaal, rond een vader/zoon conflict. Een vader die met zijn beperkte mogelijkheden vecht voor een beter bestaan voor zijn kinderen, een zoon die geleidelijk aan vaststelt dat de wereld anders is dan zijn vader hem voorhoudt en die zijn eigen weg wil gaan… op zoek naar zichzelf en de liefde."

De opnames vinden plaats in Italië en in de omstreken van Genk van 17 september tot 8 november (35 draaidagen). Marina wordt in het najaar van 2013 in de bioscopen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).


› Gepubliceerd dinsdag 25 september 2012 om 01:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women

maandag 12 augustus 2019 om 16:00 uur

› Opnames Vlaamse film Red Sandra gaan vandaag van start

donderdag 8 augustus 2019 om 12:00 uur

› Start opnames van film Mijn Vader Is Een Saucisse


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook