Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Chilly Gonzales releaset Piano Solo II

Van Chilly Gonzales komt eind augustus een nieuw solo piano album uit. Deze Canadees van geboorte is vandaag één van de meest entertainende performers. Zijn live shows zijn een ultieme mix van rap, piano, genie en grootheidswaanzin. Platen die alle richtingen uitgaan, samenwerkingen met Peaches, Mocky, Jane Birkin, Feist, Boyz Noize ... I Am Europe', van Ivory Tower (2010) was dagelijks te horen op StuBru, een samenwerking met Boys Noize, vol Eurodisco en woordgrapjes.

Voor zijn songwriting en productionele bijdrage aan Feist haar twee laatste albums werd hij met een Grammy genomineerd. Sinds 2004 smijt Chilly Gonzales zich op de piano (soms letterlijk), met een verbluffende plaat, ‘Solo Piano’: zestien volledig instrumentale pianonummers, waarin de nagalmen van Erik Satie en Maurice Ravel duidelijk samen zinderen met invloeden uit de Canadese folk en Amerikaanse jazz. Piano Solo Vol1 verkoopt wereldwijd meer dan 100.000 exemplaren.

Deze piano-tendens zet hij verder, en mag zich op 18 mei 2009 omdopen tot de wereldrecordhouder van het langste pianoconcert –in het Ciné 13 Théâtre te Parijs speelde hij maar liefst 27 uur, 3 minuten en 44 seconden lang aan één stuk! '

Nu heeft hij een opvolger klaar ‘Piano Solo II’. Opgenomen eind 2011 op 10 dagen tijd in de Parijse Pigalle Studios.

Het album komt uit op 27 augustus 2012 en op 13 december stelt hij het voor in de AB.


› Gepubliceerd zaterdag 25 augustus 2012 om 13:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook