Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Pukkelpop 2012 herrezen

Kleurrijke tenten en 470 wapperende vlaggen verwelkomden deze week 63.000 festivalbezoekers op donderdag, 60.000 op vrijdag en 66.000 op zaterdag.

Met temperaturen tot 36° Celsius kunnen we spreken van een stomende editie – letterlijk en figuurlijk. De tienduizenden Pukkelpoppers dansten zich in het zweet en smeerden overvloedig zonnecrème op hun ontblote lichamen. Maar bovenal genoten ze van een gevarieerde affiche met 211 top-bands. Op die affiche stonden dit jaar straffe madammen als Björk, Lykke Li, Feist en Santigold, krasse knarren als The Stone Roses, The Afghan Whigs, Grandaddy en Charles Bradley & His Extraordinaires, en boomende jonkies als Netsky, Alt-J, Django Django en Jessie Ware. Van de 25 verschillende nationaliteiten waren er 57 bands van eigen bodem. Jong of oud, klein of groot, binnen- of buitenlands, over één ding waren alle artiesten het eens: Pukkelpop 2012 was een onvergetelijk feest!

Gisteren was het exact een jaar geleden dat Pukkelpop werd getroffen door een noodlottige storm, om tien na zes werd op het hele terrein een minuut stilte gehouden. Over de verschillende dagen heen werden in de herinneringsruimte gekleurde wenslintjes gehangen ter nagedachtenis van de ramp en de slachtoffers. De Foo Fighters zakten opnieuw af naar Hasselt om de laatste dag af te sluiten op Main Stage.

De 27e editie was een groot succes, Pukkelpop was er terug, en hoe.


› Gepubliceerd zondag 19 augustus 2012 om 12:35 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook