Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Nieuwe fictiereeks De Vijfhoek voorgesteld

In WIELS, centrum voor hedendaagse kunst in Brussel, heeft Eén vandaag de gloednieuwe dertiendelige fictiereeksDe Vijfhoek voorgesteld. Die vertelt het verhaal van de bewoners van de fictieve Brusselse wijk De Kattenberg. Wanneer de wijk bedreigd wordt door een grootschalig bouwproject, slaan ze de handen in elkaar om hun thuis te redden. De Vijfhoek kan rekenen op een knappe cast metMarieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Van Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwelen Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Marieke Dilles kruipt in de huid van het centrale personage Ellen.

De nieuwe, dertiendelige fictiereeks De Vijfhoek vertelt het verhaal van de bewoners van een karakteristieke Brusselse wijk. De reeks speelt zich af op en rond De Kattenberg, een fictief pleintje in hartje Brussel dat bedreigd wordt door een groot bouwproject. Aanvankelijk zijn de bewoners te druk bezig met hun eigen levens om er aandacht aan te schenken, maar naarmate de dreiging concreter wordt, groeit het besef dat hun huis, hun thuis en hun toekomst op het spel staan. Ze besluiten samen de strijd aan te gaan, want enkel als groep maken ze een kans tegen de machtige bouwpromotor. De Vijfhoek is een hedendaagse versie van het verhaal van David en Goliath.

De gewone man neemt het in de reeks op tegen een machtige en invloedrijke bouwpromotor, met solidariteit als centraal thema.

De Vijfhoek kan rekenen op een knappe cast met Marieke Dilles, Jeroen Van Dyck, Jenne Decleir, Rik Van Uffelen, Elke Dom, Dirk Tuypens, Michel Van Dousselaere, Saïd Jaafari, Tom Van Bauwel en Mourade Zeguendi in de hoofdrollen. Marieke Dilles kruipt in de huid van het centrale personage Ellen, die zes jaar in de wijk op kot zat en net haar advocatenstage heeft afgerond. Nu zoekt ze een baan als journaliste, tot ongenoegen van haar vader, die haar liever advocate ziet worden in zijn advocatenkantoor. Ellen beslist om in de wijk te blijven wonen, want ze voelt zich ondertussen een Brusselse in hart en nieren. Maar net dan komt het bericht dat bouwfirma LBC de wijk wil opkopen en platgooien om er een moderne zakenbuurt van te maken …

DE MAKERS

De Vijfhoek is een programma van Kanakna Productions voor Eén. Koen Van Sande en Roel Mondelaers kwamen met het idee voor de reeks en Nathalie Haspeslagh, Sanne Nuyens en Christian Vervaet verwerkten dat idee tot een scenario. De dramaturgie is in handen van Ed Vanderweyden en Christian Vervaet en Pieter Van Huyck zijn de executive producers.

LOCATIE

De Vijfhoek wordt op locatie opgenomen in Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De Vijfhoek: op dinsdag om 20.40 u. vanaf 4 september op Eén.


› Gepubliceerd vrijdag 17 augustus 2012 om 16:38 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook