Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Q-ochtend dj’s nemen deel aan triatlon

Een ideetje dat Q-dj’s Jolien, Rik en Vincent aan het begin van de zomer hadden, is ondertussen werkelijkheid geworden. Vandaag, zondag 19 augustus, nemen ze deel aan een triatlon in Gent. Door de Olympische Spelen stond de hele zomer in het teken van sport, dus ook de ochtend-dj’s van Q-music konden niet achterblijven. Daarom startten ze enkele weken geleden met het initiatief ‘Try To Triatlon’.

Tijdens de triatlon nemen ze elk een eigen discipline voor hun rekening en lossen ze elkaar af. Jolien start met 750 meter zwemmen, Vincent volgt met 20 kilometer fietsen en Rik loopt de laatste 5 kilometer.

Topsporters als coach

De afgelopen weken werd het drietal bijgestaan door echte professionals. Jolien Roets dook het zwembad in met Fredje Deburghgraeve, die vooral lette op haar techniek tijdens het zwemmen. Vincent Vangeel kroop op de fiets samen met Johan Museeuw en Rik kon Cedric Van Branteghem strikken als coach. Sonja Kimpen gaf hen voedingsadvies en toptriatleet Luc Van Lierde zakt zondag naar Gent af om voor hen te supporteren.

Na alle trainingen en goede raad van verschillende (ex)-atleten heeft het trio zich zo goed mogelijk voorbereid op zondag.

"Wat we gaan doen als we winnen? Daar hebben we zelfs nog niet aan gedacht. (lacht) Tot voor kort deden we niks van sport en we doen vooral mee voor ons plezier. Maar we gaan hem helemaal tot het einde proberen volbrengen. Het wordt tropisch warm zondag, maar we hebben niet getraind voor niks hé!", aldus Jolien.


› Gepubliceerd zondag 19 augustus 2012 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook