Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Wie wordt MasterChef 2012?

Na een bikkelharde strijd in de halve finaleweek van MasterChef blijven slechts 6 personalities van de 36 die aan dit avontuur begonnen over. Greet Rouffaer, Jess Donckers, Manou Kersting, Lindsay De Bolle, Marc Coucke en Maarten Bosmansstrijden vanaf maandag 20 augustus voor de titel van ‘MasterChef 2012’. Elke dag in de finaleweek staan er twee opdrachten in de MasterChef-keuken op het menu. De twee kandidaten die het beste scoren bij de eerste opdracht krijgen de kans om te strijden in een kookduel voor een ticket voor de grote finale op donderdag 23 augustus 2012.

Greet Rouffaer

In de halve finaleweek boekte Greet met haar perfectionisme en focus succes tijdens haar service in het sterrenrestaurant ‘Auberge du Pêcheur’. Twee eigenschappen die haar in MasterChef al meermaals van pas zijn gekomen en haar ook in de finaleweek ongetwijfeld geen windeieren zullen leggen.

Jess Donckers

Jess Donckers had het in de selectieweek wat moeilijker met sauzen en de pittigheid in haar gerechten, maar in de halve finale werd het al snel duidelijk dat ze zich niet zomaar gewonnen geeft. In het sterrenrestaurant ‘Kommilfoo’ voelde het model zich thuis, maar in de MasterChef-keuken blijft ze het moeilijk hebben met de tijdsdruk…

Manou Kersting

Als zoon van een restauranteigenaar kreeg Manou Kersting de culinaire ambitie met de paplepel binnen, wat hem handig van pas zal komen tijdens de spannende finaleweekopdrachten. Manou bewees de voorbije weken al dat hij wéét wat koken is: hij kent de wereldkeuken op zijn duim. Maar alles hangt natuurlijk af van de opdrachten in de finaleweek.

Lindsay De Bolle

Liefhebster van de Vlaamse kost, Lindsay De Bolle, heeft haar strepen al verdiend in de MasterChef-keuken. Ze charmeerde de jury telkens met haar creaties, waarbij ze steeds trouw bleef aan haar roots: van asperges à la flamande tot tatjespap. Wat schudt Lindsay nog uit haar mouw in de finaleweek?

Marc Coucke

In de eerste uitzendweek van MasterChef verraste Marc Coucke zowel de jury als zichzelf met zijn kookkunsten. Ondanks het feit dat hij naar eigen zeggen nog maar goed een half jaar in de kookpotten roert, beschikt hij volgens Wout en Kenny over een uitstekend smakenpallet. Maar heeft Marc genoeg culinaire bagage om het verder te schoppen?

Maarten Bosmans

Acteur Maarten Bosmans bewees al dat hij met zijn uitstekende productkennis een geduchte MasterChef-kandidaat is. Ook in de finaleweek doet hij zijn reputatie ongetwijfeld eer aan. De knappe presentatie en goede techniek waarmee hij zijn bordjes tot stand brengt, zal hij wel moeten aanhouden om zijn plaats in de grote finale te verzekeren.

Finaleweek Masterchef
vanaf 20 augustus 2012 van maandag tot donderdag bij vtm om 20.05


› Gepubliceerd vrijdag 17 augustus 2012 om 16:30 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook