Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Koningin van de burlesk Immodesty Blaize met The Venus Tour op 9 november 2012 in De Roma Borgerhout

De koningin van de burlesk komt naar De Roma! Immodesty Blaize, met haar vorige tournee nog goed voor uitverkochte zalen in Londen, Parijs, Manchester, Edinburgh en Berlijn komt op 9 november haar nieuwe show “The Venus Tour” voorstellen in de Parel van Borgerhout. Waar beter een burleskspektakel meemaken dan in een oude cinemazaal met rode fluwelen zetels, zware gordijnen en een flinke snuif nostalgie in de lucht?

Immodesty Blaize is zonder twijfel dé reden dat burlesk opnieuw aan een opgang bezig is in Europa. Begonnen als een pure grand dame de burlesque doorbreekt ze nu de grenzen van het genre en creëert een geheel eigen kunstvorm die met elke show verder evolueert. "The Venus Tour" omvat een hele waaier aan voorstellingen van vrouwelijkheid, waarin Immodesty’s invloeden uit cinema, mode, muziek en dans samen tot een hoogtepunt komen. de grenzen tussen de verschillende creatieve genres vervagen en de lijn tussen populair en klassiek wordt met een knipoog benaderd. "The Venus Tour" is een overweldigen visueel spektakel van dans, mode en striptease tegen de achtergrond van een dramatische soundscape en verpakt in Immodesty’s typische extravagante stijl: een massa diamanten, glitter en glamour en tegelijkertijd stevig tongue-in-cheek.

De Europese koningin van de burlesk Immodesty Blaize gaat in november en december 2012 op tournee door Europa en de UK met een nieuwe show! In het Verenigd Konkrijk staat ze onder andere in het Opera House in Manchester, de Queen’s Hall in Edinburgh en Koko in Londen. In Europa komt ze onder meer naar de schoonste zaal van Antwerpen en verre omstreken: De Roma!

Muziek heeft altijd een integraal onderdeel uitgemaakt van een show van Immodesty Blaize. In het verleden werkte ze al samen met orkesten van 12 tot 70 muzikanten of met artiesten als Marc Almond en Goldfrapp. Ook nu gaat ze verder de het typische beeld van burleske muziek. Voor de soundtrack van "The Venus Tour" wordt een nieuwe filmische sfeer toegevoegd aan Immodesty’s opera-, swing- en elektro-invloeden.

"I want people to escape into another world for an hour and a half, somewhere camp and glamorous or heavy breathing, dark and dramatic. Most importantly I want them to feel entertained. I enjoy creating new show formats and trying fresh creative directions, it's important to go the extra mile to evolve things, and give the audience a fabulous night they won't forget," vertelt Immodesty Blaize aan de Sterrennieuws-redactie.


› Gepubliceerd vrijdag 17 augustus 2012 om 11:04 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook