Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Gent maakt zich klaar voor wereldpremière tour Leonard Cohen

Op het Gentse Sint-Pietersplein lijkt alles nu nog rustig, maar vanaf woensdag begint de opbouw om Field Commander Cohen en zijn trouw publiek in de meest ideale omstandigheden te ontvangen. Want zondag 12 augustus gaat in Gent de langverwachte wereldpremière van de ‘Old Ideas World Tour’ van start.

Sinds 2008 verkocht Cohen in België 100.000 concerttickets, een indrukwekkend cijfer in ons klein land. Tussen 2008 en 2010 bracht hij op volgende locaties zijn publiek in vervoering: Minnewaterpark, Vorst Nationaal (2x), Sportpaleis en Sint-Pietersplein (3x). Tijdens de première-week van z’n nieuwe tour zal Leonard een recordaantal (vijf!) concerten op dezelfde unieke locatie spelen. Ook de lokale verkoopcijfers van zijn meeste recente album ‘Old Ideas’ – reeds 30.000 verkochte exemplaren- is in tijden van dalende platenverkoop spectaculair te noemen.

Wie de man de laatste jaren aan het werk zag, wil er telkens opnieuw bij zijn. Volledige families –soms bestaande uit drie generaties- lieten zich de laatste vier jaar ontroeren door de eerlijkheid en de poëzie van de zanger en zijn lied.

Het kan geen toeval zijn dat Cohen Gent verkoos om zijn wereldtournee te openen. Hij moet ongetwijfeld van de gastvrijheid van de stad en het enthousiasme van het Belgische publiek houden. Terwijl hij zich langzaam op het eerste concert van de tour voorbereidt, begint bij vele fans de spanning te stijgen. Op internetfora allerhande is men druk bezig aan het speculeren met welke songs en muzikanten de man in zijn smetteloos pak volgende zondag zal uitpakken.

Voorlopig weet enkel Cohen hierop het antwoord. De eerste twee concerten van de première-reeks zijn hopeloos uitverkocht. Voor de laatste drie shows zijn nog enkele tickets beschikbaar via www.sherpa.be. Indien je het ticket met nummer 100.001 wenst te kopen, is snel wezen de boodschap. Op de concertdagen kan je in de Sint-Pietersabdij gratis naar de tentoonstellingen van Track. Deze bevinden zich in de refter en de tuin van de abdij (toegang via de binnenkoer en de tuin van de abdij).

Met je concertticket van Leonard Cohen kan je bovendien tot het einde van het jaar gratis naar een tentoonstelling in de Sint-Pietersabdij.


› Gepubliceerd woensdag 8 augustus 2012 om 13:27 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook