Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Crammerock 2012 met Channel Zero, Absynthe Minded, 't Hof van Commerce en Vive La Fête

Niet minder dan 44 bands maken zich op voor Crammerock 2012. Het Wase festival wist dit jaar al grote namen als White Lies, Lamb, Triggerfinger, Ozark Henry, Arsenal en Etienne De Crécy te strikken en voegt daar nu nog Channel Zero, Absynthe Minded, 't Hof van Commerce, School Is Cool, Kraantje Pappie, Gers Pardoel en Vive La Fête aan toe.

Het festival kondigt vandaag de laatste 11 namen aan voor het festival dat op vrijdag 31 augustus en 1 september plaatsvindt in Stekene: Channel Zero, Absynthe Minded, 't Hof van Commerce, School Is Cool, Vive La Fête, Kraantje Pappie, Gers Pardoel, Geppetto & The Whales, 4T4 en Tourist. Later wordt er nog een fijne surprise act aangekondigd.

Het festival wist vorig jaar dankzij de verhuis naar een nieuwe site productioneel ferm te groeien en wil die groei nu ook bestendigen. "De focus ligt op comfort, voor de artiesten, onze medewerkers en de bezoekers. Om die reden investeren we dit jaar bijvoorbeeld fors in de uitbreiding van onze randanimatie, de festivalmarkt en hebben we de dixies vervangen door propere porseleinen toiletten. Bovendien is een toiletbezoek vanaf dit jaar ook volledig gratis."

WEGENS SUCCES HERHAALT: CHANNEL ZERO

Eerder dit jaar mochten ze in Miami aan boord van de 70,000 Tons Of Metal-cruise en binnenkort treden ze aan op het Franse Hellfest. Channel Zero staat zonder twijfel op de rand van de internationale doorbraak. Hun back catalogue is dan ook overweldigend te noemen: nummers als 'Angel’s Blood', 'Black Fuel', 'Hot Summer' en de StuBru-evergreen 'Help' zijn steevast een schot in de roos. "Na hun succesvolle passage van vorig jaar was de vraag naar een herhaling van dat concert waanzinnig groot. Ze spelen op Crammerock één van hun weinige Belgische concerten deze zomer."

BELGISCHE TOPSPELERS: ABSYNTHE MINDED - SCHOOL IS COOL - VIVE LA FÊTE

'Europe's best kept secret', vermeldt de site van Absynthe Minded. Hun vijfde plaat 'As It Ever Was' heeft alles om dat geheim te ontsluieren. 'My Heroics, Part One' of 'Envoi' zijn stuk voor stuk wereldnummers die centimeters diep onder je vel woelen en aan de haal gaan met je gemoed. Een cocktail van blues, swing, jazz en gypsy-tunes. In een paar jaar tijd groeide Absynthe Minded uit van caféband tot een Belgische topspeler. En dat is de reden waarom ze zich weer bovenaan onze Crammerock-affiche mogen nestelen.

School Is Cool doet een frisse indiepop wind door het koninkrijk blazen. Nadat de Antwerpenaars de hoofdprijs wegkaapten op de Humo’s Rock Rally 2010 was hun debuutalbum « Entropology » - geproduceerd door Reinhard Vanbergen van Das Pop - al meteen goed voor een gouden plaat. Prijsbeesten als 'The World Is Gonna End Tonight', 'Junkyard Kids', 'In Want Of Something' en 'Warpaint' zijn gemaakt op maat van een waanzinnig Crammerock-publiek.

Vive La Fête mixt al bijna vijftien jaar electro, pop en new wave tot dansbare retropop, afgetopt met precies de juiste dosis seks, drugs en rock-‘n-roll. De muzikale samenwerking tussen Danny Mommens (ex-dEUS) en Els Pynoo resulteert steeds in een broeierig feest.

Geppetto & The Whales was één van de tien finalisten van Humo's Rock Rally 2012 en liet zich opmerken met een aanstekelijke mix van americana, meerstemmige pop en forse maar tegelijk elegante melodieën. Single 'Oh My God' kleurde in 2011 mee de zomer van Radio1 en opvolger 'Juno', deed het nog beter en steeg tot de 6e plaats in De Afrekening van Studio Brussel. One to watch!

DJ 4T4, ook wel King DJ, of de helft van Ultrasonic 7 en Martians, of de beatmaker van 't Hof van Commerce, staat zowaar 25 jaar op de planken en om dat te vieren nodigen we hem graag uit om op zaterdag 1 september een feestje te komen bouwen in onze Club. Hij heeft alvast uw mama gebeld, om u straks te komen halen.

NEDERLANDSTALIGE HIPHOP MET 't HOF, GERS PARDOEL EN KRAANTJE PAPPIE

Da 't verre tied woa, nondedju: zeven jaar na hun laatste wapenfeit 'Ezoa en niet anders' hebben de hoorbaar Zuid-West-Vlaamse hiphoppers van 't Hof van Commerce eindelijk nog eens een nieuwe plaat uitgebracht. Wederom gevuld met steengoede radiohits (Wupperbol, Stuntmann, Voe de show) die allerminst moeten onderdoen voor de Belpop-hits van het hiphoptrio (Zonder Totetrekkerie, Domestiek & Leverancier, Kom Mor Ip). Volgens Luc Jansen is dit de beste feestband in het land. En op Crammerock altijd al graag gezien en enorm populair.

Na De Jeugd van Tegenwoordig en The Opposites, was het dit jaar de beurt aan Kraantje Pappie om ons land te veroveren. Crane bezit uitstekende bouncy tunes (geproducet door het driekoppige drum ’n bass-monster Noisia) alsook de juiste ik-amuseer-me-rot-attitude. Verder weet hij perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen: door ze bijvoorbeeld te laten meezingen of ze op te delen in twee helften en ze vervolgens van plaats te doen wisselen. Twee woorden: dikke fun. Ook wel: uitstekende opener.

Gers Pardoel veroverde de hitlijsten met het zeer aanstekelijke 'Ik Neem Je Mee' en 'Bagagedrager'. Het begon bij hem allemaal toen hij z'n rapkunsten leende aan 'Broodje Bakpao' van The Opposites. Kort samengevat: een garantie op feel-good-hits, ideaal voor een zaterdagnamiddag op een Stekens festival. En hij brengt z'n full-band mee! Rock Rally-finalist Tourist werd na de finale omschreven als "Wannes Van De Velde op beats". Met 'Liefde, Liefde', scoort hij op dit moment een fijn radiohitje. Eerder wisten ook Safi & Spreej (gekend van 'Herinner Mij' en 'Op Aarde' al een plaatsje op de affiche veroveren.

CRAMMEROCK GESELECTEERD ALS VOORBEELDEVENEMENT DOOR OVAM

Dit voorjaar zocht de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) organisatoren van milieuvriendelijke evenementen die zich kandidaat wilden stellen als voorbeeldevenement 2012 en dit binnen de categorieën sportevenementen en (muziek)festivals. Als sportevenement werd het Belgisch kampioenschap wielrennen in Geel verkozen en als muziekfestival werd Crammerock geselecteerd. De OVAM geeft Crammerock advies en steun om van het evenement een afvalarm en milieuvriendelijk evenement te maken. Crammerock spant zich in om afval te voorkomen en te sorteren, zowel op het festivalterrein als op de camping. In de komende weken zal Crammerock deze inspanningen verder toelichten.

Info en ticket

Dagticket
€ 24 (vvk)
€ 29 (adk)

Weekendticket
€ 36 (vvk)

Campingticket
€ 8 (vvk)
€ 13 (adk)

Tickets zijn verkrijgbaar via deze Sterrennieuws-hyperlink, bij Free Record Shop en FNAC en in de lokale voorverkooppunten.


› Gepubliceerd vrijdag 3 augustus 2012 om 19:32 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook