Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Zomer tijdens tweede festivaldag van Casa Blanca met kindvriendelijk programma

De organisatoren van het gratis Casa Blanca festival hebben een schitterend zonnig weekend uitgekozen. De concerten van Willow, Soulsister, The Scabs, Vive La Fête en Therapy? gingen door onder een open hemel met stralende zon. Publiekslieveling Gers Pardoel kreeg heel snel iedereen aan het zingen. Kippenvelmomenten op de weide aan de abdij van Hemiksem!

De jongens van Willow mochten de tweede festivaldag van Casa Blanca op gang trappen. Daarna zorgden Paul Michiels en Jan Leyers met Soulsister voor de opening van een erg kindvriendelijk donderdagprogramma. ‘Now all I've got is the music’, ‘Ain’t that simple’ en ‘Changes’ werden gevolgd door de grote hits van het duo.

De meeste festivalgangers waren gekomen voor de Nederlandse rapper Gers Pardoel. De sfeer zat er bij zijn concert onmiddellijk in: “Ik ben 2 weken in Cuba geweest voor de opnames van een Nederlands televisieprogramma, maar nu weet ik wat ik gemist heb.” Enkele jaren geleden was Gers Pardoel nog volledig onbekend en nu is hij een grote ster. “Tot voor 2 jaar had ik geen rode duit, en toen was ik enkel gekend van deze single.” ‘Broodje Bakpao’ is namelijk het nummer waarmee hij bekendheid in Vlaanderen en Nederland verkreeg door zijn succesvolle samenwerking met The Opposites. In 2011 scoorde hij samen met Sef een hit met ‘Bagagedrager’. “Spring maar achterop bij mij, achterop mijn fiets...”. Het zou de ideale slogan zijn voor het Casa Blanca festival. Elk jaar zorgt de grote toestroom van auto’s voor een verkeersinfarct rond het centrum van Hemiksem. De organisatie drukt erop om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer, fiets of de camping.

Het aangevatte zangspektakel kon verder gezet worden tijdens de set van The Scabs. Zij hadden heel wat hits geprogrammeerd waaronder 'Hard Times' (1990) en 'Robbin' the Liquor Store' (1992). Het publiek wou meer en kreeg meer met als bisnummer 'Rocking in the free world'.

Vive La Fête begon met het Belgische volkslied gevolgd door een Weense wals. Heerlijk meewiegen... Daarna knalden de dancebeats uit de speakers met Décandanse, de eerste single uit het nieuwe album 'Produit de Belgique'. Daarna werd 'Tokyo' ingezet door Danny Mommens. Tijdens 'La vertité' pakt frontvrouw Els Pynoo uit enkele echo-schreeuwen.

Met de rock van het Noord-Ierse Therapy? met Andy Cairns en Michael McKeegan in de hoofdrollen, gingen we de nacht in. Na twintig jaar staat het duo nog steeds garant voor staalharde gitaarrock én wereldwijd uitverkochte zalen. Hemiksem genoot volop!

Foto’s van de tweede festivaldag kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd donderdag 2 augustus 2012 om 23:59 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook