Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Ozark Henry en Texas sluiten 26ste succeseditie van Suikerrock 2012 af

De laatste festivaldag van Suikerrock is traditioneel de familiedag. Voor €30 (excl. reservatiekost) kreeg je een breed aanbod met o.a. Tom Dice die Iris als gastartieste meenam naar Tienen. Daarna volgden Gabriel Rios en Daan. Ozark Henry en Texas waren de headliners voor het festival. De organisatoren blikken tevreden terug op deze 26ste editie.

Tom Dice was in zijn nopjes want hij mocht deze week zijn nieuwste single ‘Out at Sea’ zien binnenkomen in de Ultratop op nummer 45. De beloftevolled Sonic Angel-artiest weet met een aantal hits het publiek aardig te bespelen. Hij bracht Iris mee naar Tienen. Er was geen duet afgesproken in de setlist, dus zong de frisse nachtegaal haar Eurovisiesongfestivalnummer ‘Would You’ en de nieuwste single ‘Welcome to my World’.

Feest in Tienen, want De Mens mag 20 jaar op de planken vieren. Deze zomer kan je hen quasi op elk Vlaams festivalpodium aantreffen met een greatest hits-set. Ze putten dan ook uit een rijk muzikaal verleden. ‘Sex verandert alles’, ‘Lachen en mooi zijn’ en ‘Irene’ zijn maar enkele klassiekers. Frank Vander Linden, Michel De Coster & Dirk Jans vormen na hun reünie een onafscheidelijk trio en promoten volop hun laatste album ‘Muziek!’.

Gabriel Rios stond solo op het podium wat hierdoor bijzonder leeg leek. Toegegeven het was een fijn concert doorspekt met de grote hits. Hij heeft ze chronologisch verzameld op het eind vorig jaar verschenen album ‘Two Compilations’. We misten in Tienen een verrassingsact zoals bijvoorbeeld Natalia, Michael Franti of Leonard Cohen die half augustus ook nog naar België komt. We zijn benieuwd of Gabriel Rios nu een rustpauze zal inlassen. De artiest gaat regelmatig op zoek naar nieuwe invalshoeken en het lijkt erop dat er opnieuw zo’n moment zit aan te komen...

Daan geeft in juli en augustus slechts 13 concerten en Tienen is er eentje van. ‘Exes’ weerklinkt al vroeg in de set en natuurlijk kan je ‘Victor’y en ‘Housewife’ niet wegdenken in een set van Daan Stuyven. De zanger kent Suikerrock als geen ander, want hij stond hier al meermaals op het podium. Met Daan leer je bij: giet geen water op een electrische stekker. Dit kan voor kortsluiting zorgen... Spetters en knetters... Tijdens zijn set stroomde het publiek goed toe en raakte iedereen in de mood voor de 2 headliners van vanavond: Ozark Henry en Texas.

Eerlijk gezegd we keken wat vreemd op toen Ozark Henry als headliner vlak voor Texas werd aangekondigd, maar hij bracht heel wat sfeer naar de Grote Markt in Tienen. Een paar jaar geleden had de zanger het bijzonder moeilijk om met zijn muziek aan te bak te komen. Hij sloeg toen een noodkreet in het Canvas-progamma Panorama ‘Pop wat levert het op?’. Nadien kon hij toch zijn zesde studioalbum ‘Hvelreki’ bij EMI Music uitbrengen. Met lovende kritieken en een MIA voor Beste Pop blijft de zanger een gevestigde waarde in de Belgische, maar ook de internationale muziekscène. Die lovende feedback krijgt de zanger ook van Sterrennieuws voor zijn concert in Tienen. Zijn haast goddelijke stem weet de muziek perfect te omarmen. Vooral zijn slotnummer 'This one's for you' mag op luid applaus rekenen. Piet Goddaer, zoals Ozark Henry echt heet, staat deze concertzomer nog op Casa Blanca Festival in Hemiksem (4 augustus) en op Crammerock (1 september).

De groep Texas met als zangeres Sharleen Spiteri was de headliner van de 26ste editie van Suikerrock. De grote hits zaten onmiddellijk vooraan in de set 'Black Eyed Boy' en 'In Our Lifetime'. Ook ‘Inner Smile’ mocht niet ontbreken in de set. In 2006 was Sharleen één van de artiesten op de jaarlijkse Night Of The Proms-concerten in het Antwerpse Sportpaleis. In 2011 stond de band nog op TW Classic. Ze tourden de voorbije maand doorheen Europa. Na hun legendarische concert op Suikerrock plannen ze 4 weken wel verdiende rust waarna Groot-Brittanië en Frankrijk aan de beurt zijn.

De organisatie mag meer dan tevreden terugblikken op Suikerrock 2012. In deze natte eerste festivalmaand juli, bleef het evenwel in Tienen veelal quasi-droog. Enkel tijdens de laatste groep Texas ging de hemelsluis open. Hierdoor en mede door de mooie affiche (duidelijk samengesteld met Rock Werchter-organisator Herman Schueremans van Live Nation) mocht de suikerstad zo’n 100.000 bezoekers aantrekken. Heel wat mensen genoten van het betalende programma op de Grote Markt, anderen konden terecht voor randanimatie in de omliggende straten en op de Veemarkt.

Foto's van deze laatste festivaldag kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd maandag 30 juli 2012 om 00:15 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook