Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Zesde editie MIA's op zaterdag 8 december 2012

Op zaterdag 8 december zetten Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT samen hun schouders onder de zesde editie van de Music Industry Awards, de Vlaamse muziekprijzen bij uitstek. In een wervelende show, live uitgezonden vanuit het Eurocam Media Center in Lint,wordt duidelijk welke artiesten volgens het publiek en de muzieksector een van de felbegeerde MIA’s verdienen.

Zullen Selah Sue en Milow, die vorig jaar de MIA’s domineerden, opnieuw van zich laten horen? Selah Sue kaapte er awards weg in de categorieën Soloartiest vrouw, Album en Best verkochte artiest en Milow voegde de MIA’s voor Soloartiest man, Pop en Live act toe aan zijn ondertussen al indrukwekkende collectie. Hooverphonic werd Beste groep, Arsenal won in de categorie Dance/Elektronica en dEUS werd tot winnaar uitgeroepen in het genre Rock/Alternative. Intergalactic lovers maakten indruk met hun doorbraak, Bart Peeters bleef de publiekslieveling in de categorie Nederlandstalig en Christoff kroonde zich afgelopen jaar tot de koning van het populaire lied. De muzieksector verkoos Raymond van het Groenewoud tot beste Auteur/Componist, Mauro Pawlowski tot beste muzikant en vond het artwork van Dez Mona het mooist van al. Gotye viel in de prijzen met de videoclip vanSomebody that I used to know, een nummer dat ten slotte ook de prestigieuze MIA voor Hit van het jaar in de wacht sleepte.

De MIA’s zijn een organisatie van Muziekcentrum Vlaanderen en de VRT.


› Gepubliceerd maandag 23 juli 2012 om 12:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook