Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Lieve Blancquart maakt nieuwe geboortereeks voor Eén

Lieve Blancquaert werkt aan een nieuwe achtdelige reeks over geboortes op Eén. Ze reist de wereld rond om te zien hoe de plek waar je geboren wordt je leven bepaalt.

In het nieuwe programma is Lieve Blancquaert in verschillende landen en culturen getuige van hoe kinderen ter wereld komen. “Een plaats waar moeders bevallen en kinderen geboren worden is een spiegel van die maatschappij, en daarom ook een heel boeiende plek om als journalist te werken”, aldus Blancquaert. Die plaats neemt ze als vertrekpunt om de cultuur beter te leren kennen. Meer dan fotografe en televisiemaakster is ze in het programma een moeder en een vrouw, die mensen ontmoet en stilstaat bij hoe het leven voor mensen op verschillende plaatsen in de wereld begint.

Het programma wordt gemaakt door Lieve Blancquaert en Sultan Sushi en wordt uitgezonden in het najaar van 2013. Intussen zijn de opnames gestart; zo is er al gefilmd in Kenia en Koeweit.

TELEVISIEREEKS EN BOEK

Voor Eén zal Blancquaert voorlopig één programma maken over geboortes. Daarnaast zal ze bij Lannoo drie boeken uitbrengen, een drieluik, over geboorte, huwelijk en dood. Of er ook televisiereeksen komen over huwelijk en dood is nog niet bekend.


› Gepubliceerd donderdag 5 juli 2012 om 15:31 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook