Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› SM Rechter wint prijzen op Fetisch Film Festival

SM Rechter wint publieksprijs voor Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice op het Duitse Fetisch Film Festival.

Van 29 t.e.m. 31 oktober vond in het Duitse Kiel het Fetisch Film Festival plaats. Daarbij viel de film SM Rechter (SM-Judge in het Engels) van regisseur Erik Lamens in de prijzen. Het publiek was duidelijk onder de indruk en beloonde SM Rechter met maar liefst drie awards. Naast de publieksprijs voor Beste film, werden zowel Veerle Dobbelaere als Gene Bervoets gelauwerd voor hun vertolkingen in de film en kregen ze respectievelijk de publieksprijs voor Beste Actrice en Beste Acteur.

Het Fetisch Film Festival is hét Europese festival gewijd aan alternatieve en grensverleggende vormen van liefde en seksualiteit met vijftig films in competitie. Het publiek had veel waardering voor het uitwerken van het thema en was lovend over de geloofwaardigheid waarmee een ‘vanille’ (= niet - SM ) – regisseur dit thema aankaartte. Het publiek sprak over een 'zeer gevoelige en sterke, intense benadering van de donkere kanten van de menselijke seksualiteit'.

SM Rechter is de eerste langspeelfilm van regisseur Erik Lamens met Gene Bervoets en Veerle Dobbelaere in de veeleisende hoofdrollen. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Mechelse rechter Koen Aurousseau die veroordeeld werd voor slagen en verwondingen en aanzet tot prostitutie van zijn vrouw Magda. Het was in 1997 één van de meest ophefmakende en omstreden strafzaken in België.

De film kwam 11 maart uit in de Belgische bioscoop en 120.000 bezoekers gingen kijken. Bridge Entertainment bracht de dvd trouwens op 19 augustus uit in de winkel.


› Gepubliceerd zaterdag 7 november 2009 om 08:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 19 mei 2019 om 10:05 uur

› The Shining in 4K HDR resolutie

zondag 31 maart 2019 om 20:00 uur

› Vlaamse jeugdfilm Binti feestelijk in première

zaterdag 30 maart 2019 om 14:00 uur

› Film De Fabeltjeskrant in première

vrijdag 4 januari 2019 om 11:37 uur

› 100.000 bezoekers voor Beautiful Boy in België


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook