Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Slongs Dievanongs en Soulsister bouwen feestje tijdens Marktrock Leuven

Marktrock Leuven, de moeder van alle stadsfestivals, wist vandaag een volle Oude Markt te lokken. Het festival kwam weliswaar traag op gang, maar Slongs Dievanongs én Soulsister wisten het hoofdplein goed te vullen. Dit jaar kiezen de organisatoren voor een betalende editie die erg goed onthaald werd.

Billie Leyers, dochter van Jan Leyers, mocht de eerste festivaldag aftrappen. Een easy-listening set was erg geschikt voor de start van het festival. Fixkes kozen voor hun bekend dialectgeluid, maar het was vooral uitkijken naar de set van Slongs Dievanongs. De rasartieste wist het publiek te charmeren. Ze kan ondertussen al teren op enkele hits die allemaal de revue passeerden.

Soulsister, aangekondigd door Udo als "levende legende", mocht op Marktrock Leuven hun enige festivalconcert deze zomer spelen. Exclusief voor de studentenstad speelden Jan Leyers en Paul Michiels hun grootste hits met 'Like a Mountain', 'Changes' en 'The way to your heart'. En of het een feestje werd! Naast prachtig mondharmonica spelen weet Paul Michiels ook stevig te dansen. Afsluiten wordt vanavond nog gedaan met een DJ-set van Sound of Stereo.

Morgen zet Marktrock een nieuw concept in de markt. Ooit programmeerde het festival al eens exclusief voor kinderen en morgenvoormiddag om 11u00 mikken ze resoluut op deze doelgroep. Met Ghost Rockers, Piet Piraat, Samson & Gert en K3 belooft het alvast een prachtige dag te worden.

In de vooravond om 19u00 trekt het festival opnieuw een ouder doelpubliek aan met een topconcert van Milow die een thuismatch in Leuven speelt, Je Broer, Les Truttes en Gers Pardoel. Deze laatste Nederlander zorgt ervoor dat het festival net niet meer 100% Belgisch is.

Alle tickets en info op www.marktrock.com


› Gepubliceerd vrijdag 14 augustus 2015 om 23:06 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 14 augustus 2017 om 13:00 uur

› Pukkelpop 2017: combitickets uitverkocht

vrijdag 11 augustus 2017 om 11:13 uur

› Marktrock Aalst van 11 tot 13 augustus 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:41 uur

› Atomic Spliff op Brussels Summer Festival 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:35 uur

› Paulusfeesten van 10 tot en met 16 augustus 2017


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook