Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Schilderij van Kotchar tienduizenden euro's waard, maar hoeveel exact?

Vondsten die makkelijk enkele tienduizenden euro’s waard zijn. Daarvoor doen de Rijker dan je Denkt?-experten het. Op dinsdag 3 januari trekt Staf Coppens dan ook grote ogen bij een nieuwe ontdekking in het splinternieuwe Barco-gebouw in Kortrijk, waar een nieuwe schattingsdag doorgaat.

Algemeen expert Bruno Speybrouck krijgt een man over die vloer met een driedimensioneel schilderij, getekend met de naam Kotchar. Het kunstwerk is een erfenis van zijn tante, die getrouwd was met een kunstcriticus. Het werk moést dus wel iets waard zijn. De Armeense schilder Ervand Kotchar, die space painting heeft uitgevonden en dan ook zeer vernieuwend was in zijn tijd, kan vlot naast namen als Picasso of Miro staan. Bovendien is het werk gemaakt in zijn beste periode. Als de eigenaars horen dat de bijzondere ontdekking enkele tienduizenden euro’s waard is kunnen ze hun oren niet geloven. Aan de kijkers om te ontdekken hoeveel het werk exact waard is.

Ook Peter Van Hooydonck, expert strips is in zijn nopjes. Hij moest al vaker strips van Kuifje taxeren maar vandaag krijgt hij een versie ‘Kuifje in Palestina’ in de vorm van filmrolletjes voorgeschoteld. Die rolletjes werden beeld per beeld in een donkere kamer getoond met een projector. Hoeveel is dit staaltje geschiedenis en vakmanschap waard?

Verder komt een man langs wiens grootvader in 1956 een bronzen Belle Epoque beeld heeft gewonnen… met het bridgen. Expert toegepaste kunst Peter Bernaerts vindt geen duidelijke signatuur van de kunstenaar maar is wel onder de indruk, en dat laat zich voelen in de waarde van het beeld. Als de eigenaar later door meer onderzoek te weten kan komen van wiens hand het werk is, kan het bedrag nog flink de hoogte in.

Aflevering 8 van Rijker dan je Denkt?, dinsdag 3 januari 2017 om 20.35 bij VTM


› Gepubliceerd maandag 2 januari 2017 om 17:51 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 28 oktober 2018 om 19:00 uur

› Niveau 4 op VIER

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

maandag 20 augustus 2018 om 14:03 uur

› Zaad online besteld en thuis geleverd in Telefacts Zomer


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook