Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Ryan Williams slaagt als eerste in driedubbele voorwaartse salto op bmx

Opnieuw schrijft Nitro Circus sportgeschiedenis, want Ryan Williams is er als eerste in geslaagd om een driedubbele voorwaartse salto met de bmx succesvol uit te voeren. De recordpoging vond plaats in Travis Pastrana’s ‘Pastranaland’ complex in Maryland. Williams komt op 18 februari, tijdens Nitro Circus Live in het Antwerpse sportpaleis, z’n stunt nog eens overdoen.

Grenzen verleggen, dat is was Nitro Circus telkens weer doet. De twee Australische atleten Ryan “R Willy” Williams en Andrew “Mini” Ahumada, zijn op Amerikaanse bodem de strijd en uitdaging aangegaan in een open wedstrijd. Beiden overschreden de grens van het toelaatbare en namen veelvuldige risicio’s met enkele bijna dodelijke crashes. Welke BMX rijder zou slagen in het opzet en succesvol landen. Ahumada nam risico’s, ging een paar keer keihard tegen de vlakte en moest finaal z’n meerdere erkennen in Williams.

“Ik ben ontzettend blij dat we geslaagd zijn in ons opzet. Eindelijk is de driedubbele voorwaartse salto gelukt. Hoewel we beiden gestreden hebben, ben ik “Mini” toch dankbaar voor z’n steun en aanmoedigingen”, zegt een overgelukkige Williams.

De 6 meters hoge Giganta helling was nodig om de atleten op 15 meter in de lucht te krijgen, waardoor ze met de juiste snelheid hun recordpogingen konden uitvoeren. Salto’s zijn overigens veel moeilijker uit te voeren dan backflips, omdat de snelheid en de draaibewegingen ervoor zorgen dat de atleten niets zien en quasi blind zijn. Met andere woorden moeten de BMX rijders zodra ze van de helling gaan, vertrouwen op hun gevoel wanneer ze de salto’s uitvoeren. Ook al is het aartsmoeilijk en levensgevaarlijk, voor heel wat atleten zijn het uitdagingen en kicks die ze aangaan. Slechts een handvol sporters zijn er inmiddels in geslaagd om een dubbele salto voorwaarts uit te voeren.

Het voorbije half jaar was het bijzonder druk op Travis Pastrana’s ‘Pastranaland’ in Maryland (USA), waar er heel wat recordpogingen ondernomen werden. Op 28 april bijvoorbeeld slaagde Donnybrook Josh Sheehan erin om als eerste de driedubbele backflip uit te voeren op een moto. De stunt was legendarisch en vergelijkbaar met wat Evel Knievel jaren geleden uitvoerde. Een paar dagen later, op 2 mei, ging alle aandacht uit naar “The Warrior” Mildon, die een onvoorstelbare viervoudige backflip op BMX succesvol kon afronden.

In 2016 komen Ryan Willams en Andrew Ahumada, samen met de beste live action sport atleten in de Freestyle motorcross (FMX), de BMX e.v.a, opnieuw met een gloednieuwe Nitro Circus Live show naar Europa. Ook 17-voudige X Games medaillewinnaar Travis Pastrana is van de partij, met nieuwe trucs, krankzinnige stunts, halsbrekende toeren en waanzinnige recordpogingen. Pastrana voert een elite team aan van de allerbeste atleten te wereld, waaronder een FMX line-up die bestaat uit ’s werelds eerste triple backflipper en regerende X Fighter kampioen Josh Sheehan, Australisch X Games gouden mediallewinnaars Blake “Bilko” Williams, Cam Sinclair en de Amerikaanse superster Adam Jones. Wat de BMX rijders betreft, is het lijstje ook zeer indrukwekkend. Onder aanvoering van “The Warrior” Mildon, maakt ook James Foster – de enige man ter wereld die erin slaagt om een vierdubbele backflip uit te voeren – z’n opwachting.

Nitro Circus Live gaat volgend jaar de retro tour op met een choreografie en 3-rings circus uit 1920. Vijf jaar werd er achter de schermen keihard gewerkt aan de gloednieuwe, adembenemende top-show! Op donderdag 18 februari komt Nitro Circus Live naar het Antwerpse Sportpaleis. Tickets kan je bestellen via www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. € 0,30/Min).

Fans die op zoek gaan naar de ultieme Nitro Circus sensatie, kunnen best tickets bestellen voor de Nitro Club Experience. Voor slechts €89 (exclusief servicekosten) zit je op de beste plaatsen in de zaal, heb je een persoonlijke ontmoeting met Travis Pastrana en de andere sterren van Nitro Circus Live, tijdens een Q & A sessie. Nitro Club tickethouders krijgen ook nog een exlusieve lanyard en een elektronisch gesigneerde Nitro affiche mee naar huis.

Het actuele nieuws over Nitro Circus Live, alle info over de nieuwe tour, update’s en exclusieve beelden, kan je vinden op www.nitrocircus.com.


› Gepubliceerd zondag 11 oktober 2015 om 17:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook