Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Rock Herk op 15 en 16 juli 2016

Traditiegetrouw geeft de organisatie van Rock Herk in deze periode een stand van zaken en een eerste zicht op de plannen en ambities voor komende editie. De uitverkochte editie van afgelopen zomer was de definitieve bevestiging dat het de laatste jaren bijzonder goed gaat met het oudste alternatieve muziekfestival van het land. Na een woelige periode heeft Rock Herk de laatste jaren de vaste plek in het Belgische festivallandschap weer stevig ingenomen.

Ondanks dat er in 2015 heel wat festivalbezoekers moesten geweigerd worden door de grote opkomst, mag de organisatie tot op de dag van vandaag nog steeds complimenten in ontvangst nemen voor de geweldige editie. Dat stemt de organisatie, uitsluitend samengesteld met vrijwilligers, bijzonder gelukkig en hoopvol voor de toekomst. Anderzijds heeft het de organisatie er niet van weerhouden om de laatste maanden keihard te werken richting de nieuwe editie op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli.

Na de geslaagde editie van afgelopen zomer, zullen de grote lijnen van de laatste jaren dan ook zeker behouden blijven. Ook komende zomer kan u dus weer terecht in Herk-de-Stad om te genieten van het beste uit de alternatieve muziek, gebracht door zowel bekende als nog te ontdekken bands.

Rock Herk voelt zich bijzonder goed als middelgroot festival met twee dagen feest op twee podia voor 6.000 tot 8.000 bezoekers per dag. Er zal voor de komende editie dan ook niet worden gezocht naar oplossingen om veel meer bezoekers te ontvangen, maar wel naar manieren om de kwaliteit en beleving voor de aanwezige festivalgangers sterk te verhogen en tegelijk de democratische ticketprijzen te handhaven:
• Het catering aanbod wordt wederom sterk uitgebreid
• Er zal veel meer aandacht worden besteed aan de inkleding van het terrein
• En het belangrijkste, in tijden van klimaatbezorgdheid, in 2016 zal Rock Herk bijkomend inspanningen leveren om de duurzaamheid van het festival te vergroten met de bedoeling in de loop van de komende jaren energie neutraal en afvalvrij te functioneren

Rock Herk 2016 vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 juli op het festivalterrein Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad.


› Gepubliceerd donderdag 31 december 2015 om 09:12 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

vrijdag 20 juli 2018 om 16:00 uur

› Suikerrock 2018: Steve Aoki vervangt Pitbull

donderdag 19 juli 2018 om 18:03 uur

› Nostalgie Beach Festival op 11 augustus 2018

donderdag 19 juli 2018 om 13:22 uur

› Pukkelpop 2018: muziek gaat door de maag

dinsdag 17 juli 2018 om 14:14 uur

› Rock Herk 2018 is uitverkocht

maandag 16 juli 2018 om 15:47 uur

› Boterhammen in het Park en Feeërieën 2018


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook