Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Recordpoging skydiving met steun van Gella Vandecaveye

Op 17 en 18 augustus doet een team van 30 vrouwelijke skydivers een gooi naar een nieuw Belgisch record. Hiermee willen ze het record van 2005 verbreken dat werd gevestigd door 24 vrouwen. Skydiven is een extreme sport in een voornamelijk door mannen gedomineerde wereld. Maar vergis je niet, er zijn ook dames actief. En die hebben bijzonder veel potentieel in zich! Voormalig judoka en Olympisch kampioene Gella Vandecaveye heeft er een goed oog in en steunt deze recordpoging met haar gekende positivisme en motivatie.


Recordpoging - ‘Ladies at the DZ’ - Belgium Female Formatie Skydiving krijgt de steun van ‘power lady’ Gella Vandecaveye.

Gella Vandecaveye: "Ik koester veel bewondering en respect voor deze recordpoging, temeer omdat ik zelf geen held ben in de lucht en hoogtevrees heb. Daarom dat ik het af en toe hou bij indoor skydive, een superleuke activiteit. Natuurlijk wil ik ook het beoefenen van sport of een actieve levenswijze in de kijker zetten. Daarnaast geloof ik enorm in de mentale boost die dit krachtstaaltje aan team spirit oplevert tijdens deze recordpoging. Het hoeft niemand te verbazen dat ook ik de boodschap van "female power" steun."

De recordpoging wordt gesteund door Skydive Flanders. Deze club heeft drie dropzones, in Moorsele, Schaffen en Zwartberg. Jaarlijks worden er meer dan 50.000 sprongen gedaan en tussen de 2.000 en 2.500 tandemsprongen. Ils Van den Weygaert, bezielster van dit tweejarige project is één van laatste drie actieve skydivers die deelnam aan de recordpoging in 2005. Samen met topcoach Maya Van Campenhout zorgen ze ervoor dat alles veilig en in optimale omstandigheden verloopt. Daarnaast zijn er tal van andere ladies die zich mee inzetten om dit project te laten slagen.

De groep bestaat uit een 30–tal dames tussen 18 en 53 jaar, met een sprongenaantal tussen 60 en meer dan 4.000 sprongen. De meeste deelneemsters zitten al meerdere jaren in de sport, maar er zijn er ook een aantal die pas vorig jaar het luchtruim ontdekten. Bovendien zijn er verschillende ladies die al een mooi palmares opgebouwd hebben met podiumplaatsen op internationale wedstrijden en die deel namen aan verschillende wereldrecords. Het project heeft meerdere doelstellingen: vrouwelijke skydivers meer visibiliteit geven en de sport promoten bij vrouwen, hen een niveau hoger tillen en uiteraard het Belgische record verbreken. En tot slot is er een fondswerving voor de vzw “Altijd Vrouw”, om wetenschappelijk onderzoek naar vrouwenkankers te ondersteunen.


› Gepubliceerd dinsdag 6 augustus 2019 om 08:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook