Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen

› Race for The Cure Antwerpen: zevende editie lokt 5312 deelnemers

De zevende editie van Race for The Cure Antwerpen mag een succes genoemd worden: maar liefst 5312 deelnemers zakten zondag af naar de Scheldestad. Ze konden 6 km lopen of 3 km wandelen in een uniek decor, langs de kaaien en de Gedempte Zuiderdokken. Ook Sportschepen Ludo Van Campenhout gaf present

Race for The Cure is wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker en brengt jaarlijks meer dan 1,5 miljoen mensen op de been, in 150 steden. “Het feit dat we dit jaar opnieuw duizenden mensen op de been kregen voor deze gebeurtenis, betekent ontzettend veel”, benadrukt Heidi Vansevenant, voorzitter van Think-Pink. “Race for The Cure is een steun voor al wie ooit met borstkanker te maken kreeg. Op deze dag zijn de lotgenoten die de ziekte overwonnen, onze échte helden. Maar we herdenken net zo goed zij die de strijd tegen borstkanker verloren. Race for The Cure brengt iedereen samen, met een positieve blik richting toekomst.”

Uniek was ook de aanwezigheid van een achtkoppig kappersteam op Race for The Cure. Ze bezorgden meer dan 40 kandidaten een gratis nieuwe snit, in ruil voor een (afgeknipte) staart van minstens

20 cm ten voordele van de Think-Pink campagne ‘Geef om Haar’. Heidi Vansevenant: ‘Borstkankerpatiënten verliezen tijdens hun behandeling vaak hun haar. Een pruik is geen overbodige luxe, maar kost veel. Het Geef om Haar Fonds geeft lotgenoten met een beperkt budget een financieel duwtje in de rug bij de aankoop van een pruik. Dat geld zamelen we in door de verkoop van de staarten van vrijwillige schenkers, zoals vandaag in Antwerpen .”

De succesvolle zevende editie van de Race in Antwerpen vraagt uiteraard om een opvolger. Volgend jaar is Think-Pink terug paraat, op zondag 25 september 2016, op de Gedempte Zuiderdokken. Voor het eerst wordt het evenement uitgebreid tot een tweedaagse.

Op zaterdag 24 september 2016 vindt er een heuse ‘Gezondheidsdag voor vrouwen’ plaats. Ze zullen er op een laagdrempelige manier een gezondheidsscreening kunnen ondergaan, en persoonlijk advies krijgen als ze dat wensen. “We baseerden ons hiervoor op een gelijkaardig concept in Italië, waar Race for The Cure erg populair is. Met de geëngageerde steun van ziekenhuizen uit de regio Antwerpen, hopen we ook hier heel wat vrouwen te kunnen verwelkomen en degelijk, laagdrempelig gezondheidsadvies te geven”, besluit Heidi Vansevenant.


› Gepubliceerd zondag 27 september 2015 om 12:05 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

donderdag 19 april 2018 om 13:41 uur

› Spaanse popprinses Soraya heeft zomerhit in handen

vrijdag 6 april 2018 om 14:16 uur

› Frans Bauer is nummer 1 in Vlaanderen

woensdag 4 april 2018 om 00:00 uur

› Atomic Spliff lanceert single Well Now


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook