Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Prestigieuze Broadway-productie gebaseerd op het leven van Charlie Chaplin vanaf 22 december 2016

Music Hall zorgt met 'Chaplin, de Musical' voor een unicum in de Belgische musicalgeschiedenis. Voor het eerst kreeg een Belgische musicalproducent de exclusieve rechten om een Broadway-productie internationaal te produceren en exploiteren. De prestigieuze voorstelling rond het fascinerende leven van het legendarische filmicoon, zal door Music Hall nieuw leven ingeblazen worden met een Vlaamse cast en in nauwe samenwerking met de originele creatives. We kunnen dan ook spreken van een wereldpremière in België, op 22 december 2016 in Stadsschouwburg Antwerpen.

"Dat er voor een Belgische musicalproducent werd gekozen, zal een verrassing zijn voor velen, zeker in het buitenland, maar eigenlijk is het dat niet. Er zijn namelijk veel gelijkenissen tussen Charlie Chaplin en België: klein, underdog, complex, beetje vreemd, maar barstensvol talent!", vertelt Geert Allaert, de CEO van Music Hall, aan Sterrennieuws.

In 2012 ging op Broadway 'Chaplin: The Musical' in première. De voorstelling rond het fascinerende leven van het legendarische filmicoon, sleepte tal van nominaties voor verschillende musicalprijzen in de wacht. Het duurde echter tot in 2015 voor schrijvers Christopher Curtis (script, muziek en liedteksten) en Thomas Meehan (script) in Mariano Detry (regie) en Matt Kinley (set design) de juiste partners vonden om de voorstelling 'opnieuw uit te vinden'. Het script werd herschreven, er werden nieuwe nummers toegevoegd en gerenommeerd ontwerper Matt Kinley voorzag de productie van een verbluffend nieuw set design.

Een eerste versie van deze herwerkte 'Chaplin: The Musical' ging in mei 2015 in première in Brazilië en speelde daar maanden voor uitverkochte zalen. Music Hall verkreeg ondertussen de exclusieve rechten om deze prestigieuze productie verder te ontwikkelen en internationaal te gaan produceren, met een Vlaamse cast en in nauwe samenwerking met Christopher Curtis, Tom Meehan, Matt Kinley en regisseur Mariano Detry . De wereldpremière van deze nieuwe versie van ‘Chaplin: The Musical’ is dan ook weggelegd voor België en zal op 22 december plaatsvinden in Stadsschouwburg Antwerpen.

“Ik sta te popelen om opnieuw mijn tanden te kunnen zetten in het unieke verhaal van Charlie Chaplin. Samen met mijn goeie collega Matt Kinley, kijk ik uit naar de samenwerking met het team van Music Hall. Ik ben ervan overtuigd dat het publiek zal getrakteerd worden op een fantastische voorstelling. Een voorstelling die emotioneel en grappig is, en bovenal garant staat voor een unieke kijk op het leven van dit filmicoon. De muziek van Christopher Curtis en het nieuwe script zijn het hart van deze voorstelling. Ik kijk er enorm naar uit om op zoek te gaan naar Vlaams talent om de personages gestalte te geven. Chaplin was altijd erg voor op zijn tijd, zowel wat zijn humor als zijn sociaal engagement betreft, dat maakt deze voorstelling ook erg actueel," zegt regisseur Mariano Detry.

"We zijn bij Music Hall bijzonder trots dat we dit fantastische verhaal, samen met dit unieke creatief team, vorm mogen geven. En we staan te popelen om het daarna over de hele wereld uit te dragen!", vertelt Koen Hendrickx, algemeen directeur Music Hall, aan Sterrennieuws.

Synopsis

'Chaplin: The Musical' vertelt het levensverhaal van de legendarische filmkomiek Charles Spencer Chaplin. De voorstelling speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel als een zegen als een vloek blijkt. We volgen Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen, tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

Zijn levensverhaal is complex en intrigerend, vol dramatische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie, maar ook de grote menselijkheid van één van de grootste genieën van de 20e eeuw.

Info en tickets

'Chaplin, de Musical' (Nederlandstalige versie)
Vanaf 22/12/16 in Stadsschouwburg Antwerpen

Tickets & info: www.musichall.be

De cast telt 20 leden, het live orkest 15 muzikanten.
De eerste audities vinden plaats in de week van 18 april.


› Gepubliceerd zaterdag 2 april 2016 om 16:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook