Sterrennieuws
Evenement | Nederland

› OUTtv wil meer zoenende mannen op tv

De Europese gay lifestylezender OUTtv komt met een actie om de acceptatie van zoenende homomannen te bevorderen. Op zaterdag 6 augustus vaart OUTtv mee tijdens de Canal Parade in Amsterdam met de KISS CAM boot. Uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt namelijk dat een groot deel van de bevolking aanstoot neemt aan twee zoenende mannen.

Dit jaar vindt de 23ste EuroPride plaats in Amsterdam. OUTtv (kanaalnummer 551 in de pakketten Play & Play More van Telenet) voorziet daarom haar boot met een megagroot KISS CAM scherm om de acceptatie van homomannen een duwtje in de rug te geven. Het scherm op de boot zal zoenende stelletjes op de kade in beeld brengen.

“We vinden dat er te weinig gezoend wordt door homo’s op tv,” stelt Marc Putman, CEO van OUTtv Europe. “Uiteraard brengt OUTtv veel programma’s waarin zoenende mannen niet ontbreken, maar op andere zenders kan nog veel gewonnen worden. Ruim een derde van de bevolking heeft moeite met twee zoenende mannen. Ter vergelijking: slechts 12% neemt aanstoot aan een heterokus.” Ook ex-Songfestivalcoryfeeën Marga Bult en Kate Ryan delen deze visie en steunen het initiatief muzikaal op de boot. Kate, oud-ambassadrice van de World Outgames, en Marga, als gekroonde diva, zetten zich al jaren in voor de homogemeenschap. Het is eveneens het eerste bezoek van Kate Ryan aan de Canal Parade in Amsterdam.

Het is de achtste keer dat OUTtv meevaart met de parade en mediapartner is van de Amsterdam Gay Pride.


› Gepubliceerd donderdag 4 augustus 2016 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook