Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Opnames film Isra en het Magische Boek met Wim Opbrouck, Joke Devynck en Sven De Ridder gestart

De opnames van de nieuwe Vlaamse familiefilm Isra en het Magische Boek van regisseur R.Kan Albay zijn gestart. Het verhaal gaat over het meisje Isra die via een wonderbaarlijk boek terecht komt in het Snoepkasteel. De hoofdrol in de film is weggelegd voor de negenjarige debuterende actrice Isra Dela, die ondersteund wordt door ervaren acteurs zoals Wim Opbrouck, Joke Devynck, Sven De Ridder en Jenne Decleir.

Isra en het Magische Boek is een film waarin sprookjes tot leven komen. De negenjarige Isra stoot tijdens een schooluitstap in een historische bibliotheek op een wonderbaarlijk boek. Via dit magische boek belandt ze in het Snoepkasteel. Daar ontdekt ze, opgesloten tussen de taarten en het snoepgoed, een jongetje. Misschien kan Isra samen met hem ontsnappen.

Regisseur van Isra en het Magische Boek is R.Kan Albay, in Vlaanderen vooral bekend als acteur uit o.a. Bowling Balls, Dossier K, Marina en Zot van A. Als regisseur draaide hij eerder al Genadeloos, Flemish Vampire en Coma. Met veel enthousiasme en een flinke portie CGI animatie wil hij met Isra en het Magische Boek een wonderlijke familiefilm in de Vlaamse zalen brengen.

R.Kan Albay : “De verbeeldingskracht en de creativiteit van kinderen verwonderen me telkens opnieuw. Geïnspireerd door oude sprookjesverhalen, wil ik vooral voor een gezinspubliek een verrassende film vol fantasie creëren. Och, misschien wou ik ook wel gewoon iets van het kind in mezelf terugvinden.”

Het hoofdpersonage Isra, een pittig meisje van 9 jaar, wordt gespeeld door de debuterende Isra Dela. Zij wordt bijgestaan door ervaren acteurs zoals Wim Opbrouck. Hij vertolkt de rol van Mr. Gugle, de bijna-alwetende beheerder van de geheime bibliotheekafdeling. Sven De Ridder is te zien als bibliotheekgids Bert, Jenne Decleir als bibliotheekbewaker. Joke Devynck speelt de mama van Isra. Ook regisseur R.Kan Albay neemt zelf een rol voor zijn rekening. Als “Genie”, ofwel “de magische geest uit de lamp”, zal hij Isra bijstaan tijdens haar spannende avontuur. De kasteeldame, die streng de plak zwaait over het Snoepkasteel, wordt vertolkt door debutante Valérie Albay.

De opnames vinden plaats in Antwerpen, o. a. in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience, het Letterenhuis en het eeuwenoude kasteel Cleydael in Aartselaar, waar zelfs Peter Paul Rubens af en toe overnachtte.

Isra en het Magische Boek wordt in het najaar van 2016 uitgebracht door filmdistributeur Jekino.


› Gepubliceerd zondag 27 december 2015 om 12:53 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook