Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Openingsweekend FC De Kampioenen-film Jubilee General scoort gigantisch marktaandeel

Na het openingsweekend staat de teller voor de tweede FC De Kampioenen-film Jubilee General al op 148.600 betalende toeschouwers (avant-premières inbegrepen). Nooit eerder in de geschiedenis bereikte een Belgische film een dergelijk resultaat.

Jubilee General haalde in Vlaanderen een gemiddeld marktaandeel van meer dan 50%. In een aantal steden liep dat marktaandeel zelfs op tot 75%. Deze fantastische cijfers, ondanks het uitzonderlijke herfstweer dit weekend, zijn een opsteker voor de Vlaamse film. Ze bewijzen dat Vlamingen écht nog wel naar de bioscoop willen om lokale films te zien.

FC De Kampioenen 2 - Jubilee General is een film van Jan Verheyen met naast de voltallige FC De Kampioenen-cast ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Sven De Ridder. De film werd geproduceerd door Skyline Film &TV / De Mensen met de steun van Screen Flanders en het Stap-programma van Telenet. Hij wordt verdeeld door Independent Films.

Bekijk onze Sterrennieuws-fotoreportage van de première in Kinepolis Antwerpen naast dit artikel!


› Gepubliceerd maandag 2 november 2015 om 16:17 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook