Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Open Brief over Marktrock aan Leuvens burgemeester Tobback vanwege Live Entertainment

Sterrennieuws ontving een open brief van de organisator Live Entertainment die erg verbaasd is dat Marktrock Leuven, de moeder van alle stadsfestivals, in 2016 niet meer zal doorgaan.

Beste Burgemeester,

Dit kan toch niet waar zijn? Het persbericht dat één van uw schepenen vorige week vrijdag over Marktrock Leuven heeft uitgestuurd kan toch niet waar zijn?

Jullie zetten een punt achter Marktrock Leuven omdat jullie eigen festival “Het Groot Verlof” meer plaats nodig heeft? ’t Is niet dat jullie Marktrock Leuven vragen om plaats te maken, naar een andere datum uit te wijken, naar een andere locatie te verhuizen? Jullie zetten gewoon een punt achter Marktrock Leuven omdat het in de weg staat?

Begrijpen wij het dan goed dat jullie elke aanvraag om Marktrock te organiseren, op eender welke datum, op eender welke locatie in Leuven zullen weigeren? Dat Marktrock in Leuven dus op een verboden lijst staat?

Is het omdat er mensen zijn die onze programmatie niet leuk vonden? Is het omdat we maar 21.600 tickets verkocht hebben dit jaar? Is het omdat de ticketprijs van 15€ voor de avondvoorstelling en 7,5€ voor de kidsvoorstelling misdadig hoog was? Is het omdat we al eens een discussie hadden met horeca of sponsors over hun financiële bijdrage? Is het misschien omdat onze organisatie zo’n ramp was dat de veiligheid van de bevolking in het gedrang kwam?

Hebben jullie eigenlijk wel een goede reden om zo’n drastische maatregel te nemen? En hebben jullie ook een goede reden om dit zonder enig overleg mee te delen via één telefoontje, een half uur later gevolgd door een persbericht?

Waarom hebben jullie eigenlijk elke vraag tot overleg geweigerd? Want weet u dat wij al vanaf begin september een gesprek aanvragen? Weet u dat wij al een mooie line up aan uw diensten hadden doorgegeven? Emma Bale, Stan Van Samang, Clouseau, Milk Inc., een line up om jaloers op te zijn, toch? Weet u dat wij zelf aangeboden hebben om deel uit te maken van "Het Groot Verlof"?

Hebt u er eigenlijk een idee van hoe hard wij ons best moeten doen om onszelf te overtuigen dat het hier niet om arrogant machtsmisbruik gaat? Dat het hier niet gaat over een select clubje Leuvenaars dat nog meer willen putten uit jullie rijkelijke subidiepot. Dat zoiets toch niet mogelijk kan zijn hier bij ons? Dat we dit financiële verlies, deze aanslag op onze geloofwaardigheid wel te boven zullen komen? Hebt u er eigenlijk een idee van hoeveel vragen er nog door ons hoofd spoken?

Toch zullen wij afsluiten, Burgemeester, met maar één vraag voor u. Dit kan toch niet waar zijn?


› Gepubliceerd woensdag 4 november 2015 om 17:31 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

vrijdag 20 juli 2018 om 16:00 uur

› Suikerrock 2018: Steve Aoki vervangt Pitbull

donderdag 19 juli 2018 om 18:03 uur

› Nostalgie Beach Festival op 11 augustus 2018

donderdag 19 juli 2018 om 13:22 uur

› Pukkelpop 2018: muziek gaat door de maag

dinsdag 17 juli 2018 om 14:14 uur

› Rock Herk 2018 is uitverkocht

maandag 16 juli 2018 om 15:47 uur

› Boterhammen in het Park en Feeërieën 2018


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook