Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Nostalgie met Nonkel Jef zit in de patatten in Theater Elckerlyc

Zondag ging Nonkel Jef zit in de patatten in première in Theater Elckerlyc in Antwerpen. Iedereen herinnert zich nog wel de Vlaamse sitcom Nonkel Jef die in de jaren 90 bij VTM te bekijken was. De komische reeks over een boer op pensioen, was toen reeds een ware publiekslieveling met maar liefst 175 afleveringen. De hoge verwachtingen voor de vertaling naar een theaterversie werden tijdens de première absoluut ingelost, want vanaf nu krijgt Nonkel Jef een tweede leven in Theater Elckerlyc. Ga deze voorstelling zeker bekijken!

Ivo Pauwels, Linda De Ridder, Dirk Van Vaerenbergh, Ben Van Hoof, Diana More, Patrick Onzia en Jef Demedts kregen het publiek gemakkelijk aan het lachen en er volgde al snel goed nieuws. Extra voorstellingen worden aangekondigd: op 13 en 14 februari kan men ook nog tickets boeken voor deze komedie.

Niemand minder dan acteurs Ivo Pauwels en Linda De Ridder nemen de honneurs waar in "Nonkel Jef zit in de patatten". Ze worden vergezeld van een schitterende cast. Deze voorstelling is de ultieme kans voor komedie-fans om Linda De Ridder en Ivo Pauwels samen aan het werk te zien op de scène.

Linda De Ridder zag deze theaterversie helemaal zitten: "Nonkel Jef zit in de patatten is een zorgeloos blijspel zoals dit helemaal past in de lijn van de voormalige, succesvolle televisieserie. Scenarist Luc Kerkhofs schreef een stuk die de belevenissen van Boer Jef Melkebeek en een aantal van zijn vaste vrienden uit de reeks helemaal tot hun recht laat komen. Ik heb er echt zin in."

De tandem achter Theater Elckerlyc in Antwerpen, nl. Nico Warrinnier en Dirk Van Vooren, niet toevallig twee ware komedie-adepten, lieten het zich geen twee keer vragen toen ze de kans kregen om met Linda De Ridder en Ivo Pauwels een theaterversie van "Nonkel Jef" te creëren. "Nonkel Jef zit in de patatten" speelt nog tot en met 14 februari 2016 in Theater Elckerlyc.

Het verhaal

Sander vindt een tas die erg lijkt op die van Eduard, de veearts. Maar als Nonkel Jef deze uiteindelijk open krijgt zit ze vol met bankbiljetten die komen van een bankoverval in het dorp. Dit geld wil wel door meerdere bewoners van de boerderij gebruikt worden voor uiteenlopende doelstellingen. Zotten Dré, Odette, Sander, Magda en zelfs de pastoor trachten een deel van deze buit te incasseren. Het publiek zal zich kostelijk amuseren met de vele grappige verwikkelingen op de boerderij van Jef Melkenbeek.

Info en tickets

Nog tot en met 14 februari 2016 in Theater Elckerlyc. Tickets: Tickets www.nonkeljefinhettheater.be en www.elckerlyc.be – 070 691 002 (max. 0,30 euro/min) – Ticketbalie Media Markt, De Keyserlei 58-60

Tarieven:
Prijzen Cat. 1 € 26 – Cat. 2 € 22 & Cat. 3 € 17
VIP seats € 38
Alle prijzen zijn inclusief reservatie- en exclusief verzendingskosten.

Locatie: Theater Elckerlyc – Frankrijklei 85-87 te Antwerpen.

Foto's van de schitterende premièrevoorstelling kan je bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel!


› Gepubliceerd dinsdag 19 januari 2016 om 09:40 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook